Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte (CROSBI ID 356848)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Perkić, Iris
Vahčić, Nada
hrvatski
Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) – analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka je preventivan i sistematičan sustav za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli, te nadzoru cijelog sustava. Ponuda zdravstveno ispravne hrane uveliko doprinosi kvaliteti poslovanja ugostiteljskog objekta i zadovoljstvu korisnika usluge – gosta. Uvođenjem HACCP sustava u hotelu Ambasador, LRH, zadovoljeni su osnovni sanitarnotehnički uvjeti, postoji adekvatni režim održavanja higijene, radnici imaju znanje o pojmovima i načinu funkcioniranja samog sustava. S druge strane HACCP sustav kao način proaktivnog djelovanja u osiguranju zdravstveno ispravne hrane trebao bi doprinjeti smanjenju broja oboljelih od alimentarnih infekcija u ugostiteljskoj ponudi i povećanju profita hotela i tvrtke.
HACCP sustav; ugostiteljstvo; zdravstvena ispravnost hrane; restorani
nije evidentirano
engleski
Implementation of HACCP system in restaurants
nije evidentirano
HACCP system; restaurants; food safety; hotel
nije evidentirano
Podaci o izdanju
60
21.12.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb