Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte (CROSBI ID 356848)

Ocjenski rad | diplomski rad

Perkić, Iris Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Perkić, Iris

Vahčić, Nada

hrvatski

Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte

Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) – analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka je preventivan i sistematičan sustav za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli, te nadzoru cijelog sustava. Ponuda zdravstveno ispravne hrane uveliko doprinosi kvaliteti poslovanja ugostiteljskog objekta i zadovoljstvu korisnika usluge – gosta. Uvođenjem HACCP sustava u hotelu Ambasador, LRH, zadovoljeni su osnovni sanitarnotehnički uvjeti, postoji adekvatni režim održavanja higijene, radnici imaju znanje o pojmovima i načinu funkcioniranja samog sustava. S druge strane HACCP sustav kao način proaktivnog djelovanja u osiguranju zdravstveno ispravne hrane trebao bi doprinjeti smanjenju broja oboljelih od alimentarnih infekcija u ugostiteljskoj ponudi i povećanju profita hotela i tvrtke.

HACCP sustav; ugostiteljstvo; zdravstvena ispravnost hrane; restorani

nije evidentirano

engleski

Implementation of HACCP system in restaurants

nije evidentirano

HACCP system; restaurants; food safety; hotel

nije evidentirano

Podaci o izdanju

60

21.12.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija