Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Polifenolni sastav vina cabernet sauvignon (CROSBI ID 356847)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Topić, Ivana Polifenolni sastav vina cabernet sauvignon / Banović, Mara (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Topić, Ivana

Banović, Mara

hrvatski

Polifenolni sastav vina cabernet sauvignon

Crna vina su bogat izvor polifenolnih spojeva kojima se pripisuju razni pozitivni učinci na zdravlje potrošača. Za ispitivanja u ovom radu odabrano je grožđe sorte Cabernet Sauvignon. Cilj eksperimentalnog dijela rada bio je pratiti promjene polifenolnog sastava tijekom alkoholne fermentacije u procesu proizvodnje vina. Standardne spektrofotometrijske metode primjenjene su za određivanje udjela ukupnih fenola, neflavonoidnih fenola, ukupnih antocijana te inteziteta i nijanse boje. Tijekom burnog vrenja utvrđen je porast udjela ukupnih fenola, neflavonoidnih fenola, ukupnih antocijana i intenziteta boje, dok je kod nijanse boje došlo do blagog pada.

polifenoli; Cabernet Sauvignon; crno vino

nije evidentirano

engleski

polyphenol composition of cabernet sauvignon wine

nije evidentirano

polyphenols; Cabernet Sauvignon; redwine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

10.09.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija