Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 442429

Utjecaj hidrotermičke dorade uparavanja na fizikalna svojstva zrna kukuruza


Matin, Ana; Voća, Neven; Krička, Tajana; Brlek Savić, Tea; Jurišić, Vanja; Bilandžija, Nikola
Utjecaj hidrotermičke dorade uparavanja na fizikalna svojstva zrna kukuruza // XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 : Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2009. str. 86-86 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


Naslov
Utjecaj hidrotermičke dorade uparavanja na fizikalna svojstva zrna kukuruza
(Effect of "cooking" pre-treatmant of physical properties of corn kernel)

Autori
Matin, Ana ; Voća, Neven ; Krička, Tajana ; Brlek Savić, Tea ; Jurišić, Vanja ; Bilandžija, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 : Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko - Zagreb : Krmiva d.o.o., 2009, 86-86

Skup
Međunarodno savjetovanje (16 ; 2009)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 01.-03.2009

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Uparavanja; zrno kukuruza; gustoća; volumen; sferičnost
(Cooking; corn kernel; density; volume; sphericity)

Sažetak
U pvom radu istražen je utjecaj procesa uparavanja kao hidrotermičke dorade na fizikalna svojstva zrna kukuruza (gustoća, volumen, sferičnost) kroz razdoblje od tri godine u hibridima Bc 4982, Bc 462, Bc Jumbo, Florencia i Stefania

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1780703-0698 - Saniranje tehnoloških nusproizvoda iz proizvodnje biodizela do energije (Tajana Krička, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb