Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 44107

Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude


Šimundić, Borislav; Krešić, Greta
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija,: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 405-410 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude
(Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer)

Autori
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran - Opatija, : Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999, 405-410

Skup
2 nd International Scientific Conference ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19. 11. 1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Biološki vrednija hrana; alternativna poljoprivreda; gastronomska ponuda
(Biologicial more valuably food; alternative agriculture; gastronomical offer)

Sažetak
Svakodnevno smo svjedoci zagađivanja tla, vode i zraka kao posljedice industrijskog razvoja. Jedan od pokušaja da svuremeni čovjek zaštiti svoje zdravlje je i konzumiranje ekološki proizvedene, biološki vrednije hrane. Biološki vrednij hrana rezultat je alternativne poljoprivrede tj. organsko - biološkog uzgoja. Korištenje tako proizvedene hrane otvara niz mogućnosti za obogaćivanje pstojeće gastronomske ponude. Pritom trehba imati na umu neiskorištene potencijale hrvatskih otoka i priobalnog pojasa, koji su upravo zbog slabije naseljenosti i neprisutnosti industrijskih zagađivača pogodna mjesta za razvijanje ovog segmenta turističke ponude.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
803004

Ustanove
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija