Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer (CROSBI ID 474537)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
engleski
Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer
Svakodnevno smo svjedoci zagađivanja tla, vode i zraka kao posljedice industrijskog razvoja. Jedan od pokuaja da svuremeni čovjek zatiti svoje zdravlje je i konzumiranje ekoloki proizvedene, bioloki vrednije hrane. Bioloki vrednij hrana rezultat je alternativne poljoprivrede tj. organsko - biolokog uzgoja. Koritenje tako proizvedene hrane otvara niz mogućnosti za obogaćivanje pstojeće gastronomske ponude. Pritom trehba imati na umu neiskoritene potencijale hrvatskih otoka i priobalnog pojasa, koji su upravo zbog slabije naseljenosti i neprisutnosti industrijskih zagađivača pogodna mjesta za razvijanje ovog segmenta turističke ponude.
biologicial more valuably food; alternative agriculture; gastronomical offer
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
405-410-x.
1999.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management
Podaci o skupu
2nd international scientific conference economics and ecology in function of tourism development
predavanje
19.11.1999-19.11.1999
Opatija, Hrvatska