Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer (CROSBI ID 474537)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.). Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 405-410-x

Podaci o odgovornosti

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta

engleski

Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer

Svakodnevno smo svjedoci zagađivanja tla, vode i zraka kao posljedice industrijskog razvoja. Jedan od pokušaja da svuremeni čovjek zaštiti svoje zdravlje je i konzumiranje ekološki proizvedene, biološki vrednije hrane. Biološki vrednij hrana rezultat je alternativne poljoprivrede tj. organsko - biološkog uzgoja. Korištenje tako proizvedene hrane otvara niz mogućnosti za obogaćivanje pstojeće gastronomske ponude. Pritom trehba imati na umu neiskorištene potencijale hrvatskih otoka i priobalnog pojasa, koji su upravo zbog slabije naseljenosti i neprisutnosti industrijskih zagađivača pogodna mjesta za razvijanje ovog segmenta turističke ponude.

biologicial more valuably food; alternative agriculture; gastronomical offer

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

405-410-x.

1999.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran

Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management

Podaci o skupu

2nd international scientific conference economics and ecology in function of tourism development

predavanje

19.11.1999-19.11.1999

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija