Management in the function of catering offer development (CROSBI ID 474520)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Pavia, Nadia
engleski
Management in the function of catering offer development
Menadment u ugostiteljstvu moemo definirati kao skup procesa odlučivanja, komuniciranja, utjecaja, povezivanja i organiziranja, uz koritenje materijalnih dobara i ljudskih resursa, a u cilju ostvarenja optimalnih rezultata. U ugostiteljstvu se ostvaruje pretean dio turističke potronje pa se i ulaganju u razvoj ove djelatnosti treba pokloniti maksimalna pozornost. To se prvenstveno odnosi na organizaciju nositelja ponude, promidćbu i prodaju usluga. S obzirom na neprestalne promjene na turističkom trćitu potrebno je kontinuirano pratiti stavove potencijalnih gostiju te odmah reagirati na promjene potraćnje. Glavna briga treba biti poboljanje kvalitete usluga. Kvalitativno unapređenje ugostiteljske ponude moće se ostvariti obogaćivanjem ugostiteljske ponude, kao i obnovom i promjenom strukture postojećih ugostiteljskih objekata.
management; catering offer; service and tourist
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
155-160-x.
1999.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT
Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management
Podaci o skupu
2nd international Scientific Donference ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT
predavanje
19.11.1999-19.11.1999
Opatija, Hrvatska