Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Višenamjenska dvorana Žatika ; Poreč (idejni, glavni i izvedbeni projekt, realizirano) (CROSBI ID 764971)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Jurković, Sonja ; Gašparović, Sanja ; Peraković, Tatjana ; Martinčić, Nataša Višenamjenska dvorana Žatika ; Poreč (idejni, glavni i izvedbeni projekt, realizirano) // Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu. 2008.

Podaci o odgovornosti

Jurković, Sonja ; Gašparović, Sanja ; Peraković, Tatjana ; Martinčić, Nataša

hrvatski

Višenamjenska dvorana Žatika ; Poreč (idejni, glavni i izvedbeni projekt, realizirano)

Višenamjenska sportska dvorana Žatika prva je u nizu građevina novoplaniranog sportsko rekreacijskog sklopa na istočnom ulazu u grad Poreč. Raščlanjenim mekim oblikom oplošja povija se niz padine prirodnog terena, a ostakljenim sjevernim i južnim pročeljima otvara vizurama prema silueti povijesnog dijela grada i moru. Pejzaž koji teče kroz dvoranu postaje sastavnim dijelom doživljaja, a posuđena slika grada scenografija kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. Višenamjenska dvorana sastoji se od velike dvorane s gledalištem u koju se spušta iz prostranog ulaznog ophodnog halla te male i fitness dvorane. Ukupan kapacitet gledališta je 3700 mjesta. Fiksno gledalište (2400 mjesta) smješteno je s tri strane sportskih igrališta – s južne, zapadne i istočne strane te na galeriji iznad južnog gledališta. Za potrebe većih manifestacija tu su i teleskopske tribine (430 mjesta) te montažne tribine (1260 mjesta). Obodno su oko sportskih igrališta smješteni prateći prostori dvorane na dvije etaže – svlačionice za sportaše, spremišta sportskih rekvizita, prostorije trenera, sudaca i ambulante te sanitarije i garderobe za posjetitelje. Osim ovih glavnih sadržaja u višenamjenskoj dvorani su predviđeni dodatni prostori za ugostiteljske i klupske potrebe, kao i niz povremenih i fleksibilnih prostora za priredbe i sajmove. Bruto površina dvorane je 14.000 m, a površina parcele iznosi 13.500 m2. Značaj višenamjenske dvorane temelji se na urbanističkom konceptu njena smještaja - na povijesnoj osi grada (decumanus) te prometnom ulazu u grad. Na taj način ona postaje novi gradski orijentir i jedna od najvažnijih građevina javne i društvene namjene Poreča koja je u kratkom vremenu od ostvarenja udomila brojne gradske i međunarodne manifestacije.

višenamjenska sportska dvorana

nije evidentirano

engleski

Multipurpose Hall Žatika, Poreč

nije evidentirano

Multipurpose Hall

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam