Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Urbanistički plan uređanja središnje zone Žatika-Veli Jože, Poreč (CROSBI ID 764969)

Druge vrste radova | ostalo

Jurković, Sonja ; Gašparović, Sanja ; Peraković, Tatjana ; Martinčić, Nataša ; Petrović, Lea Urbanistički plan uređanja središnje zone Žatika-Veli Jože, Poreč // Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu. 2007.

Podaci o odgovornosti

Jurković, Sonja ; Gašparović, Sanja ; Peraković, Tatjana ; Martinčić, Nataša ; Petrović, Lea

hrvatski

Urbanistički plan uređanja središnje zone Žatika-Veli Jože, Poreč

Usvojenim urbanističkim planom uređenja središnje gradske zone Žatika - Veli Jože na zapadnom ulazu u grad Poreč na površini od 28, 23 ha planirana je izgradnja sportsko rekreacijskog centra grada. Urbanistički plan izrađen je prema idejnom rješenju koje je dobiveno na javnom urbanističko-arhitektonskom natječaju iz 2005. godine. Urbanističko rješenje obilježava cjeloviti prostorni koncept nekoliko arhitektonskih građevina (stadion, olimpijski bazen, dvorana i hotel) s pripadajućim vanjskim prostorima, javnim šetalištem i parkovnim površinama. Osnovno obilježje urbanističkog rješenja je uspostavljanje odnosa s postojećim vrijednostima prostora – pejsažem te povijesnom matricom grada. Sportsko rekreacijski sklop smješten je na prostornom odmaku od postojećih slojeva grada – na istaknutoj blagoj uzvisini (Žatika) na prometnom čvorištu i ulazu u grad. Na taj način ostvarene su vizure prema povijesnoj silueti grada i moru i naglašen položaj i značaj novog razvojnog iskoraka grada. Građevine su smještena na padinama na međusobom odmaku kako bi ostvarile prodore pejsažnog prostora i sačuvale prirodne vrijednosi zatečenog ambijenta. Velika pažnja posvećena je stvaranju niza otvorenih javnih prostora (gradska promenada, trgovi i parkovi)koji će u budućnosti dopuniti ponudu prostora socijalizacije grada.

Poreč; sportsko rekreacijaska zona grada

nije evidentirano

engleski

Urban plan Žatika-Veli Jože, Poreč

nije evidentirano

sport and recreational area of Poreč

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam