Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 440219

Udomiteljstvo: skrb o djeci izvan vlastite obitelji, Vodič za edukaciju stručnih djelatnika


Keresteš, Gordana; Brajša-Žganec, Andreja
Udomiteljstvo: skrb o djeci izvan vlastite obitelji, Vodič za edukaciju stručnih djelatnika. Zagreb: Udruga za inicijative u socijalnoj politici, 2009 (prirucnik)


CROSBI ID: 440219 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Udomiteljstvo: skrb o djeci izvan vlastite obitelji, Vodič za edukaciju stručnih djelatnika
(Foster Care: Care for children outside their own families)

Autori
Keresteš, Gordana ; Brajša-Žganec, Andreja

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna

Izdavač
Udruga za inicijative u socijalnoj politici

Grad
Zagreb

Godina
2009

Stranica
75

ISBN
978-953-6917-10-5

Ključne riječi
udomiteljstvo; udomiteljske obitelji; biološke obitelji; stručnjaci
(foster care; foster family; biological family; professionals)

Sažetak
Vodič za edukaciju stručnih djelatnika „Udomiteljstvo: skrb o djeci izvan vlastite obitelji“nastao je u okviru projekta „Unapređenje udomiteljske skrbi za djecu u lokalnoj zajednici“ koji je u razdoblju od 2003. do 2009. godine provodila Udruga za inicijative u socijalnoj politici. Vodič je treća publikacija o udomiteljskoj skrbi i primarno je namijenjen voditeljima stručnih seminara (predavačima) u okviru kojih se stručni djelatnici iz centara za socijalnu skrb specijaliziraju za bavljenje udomiteljskom skrbi za djecu. Međutim, Vodič se može koristiti i kao dodatna literatura u pripremi i provođenju edukacije samih udomitelja. Premda posljednji u nizu od tri knjige istog osnovnog naslova – Udomiteljstvo: Skrb o djeci izvan vlastite obitelji – Vodič za edukaciju stručnih djelatnika temeljna je knjiga za pripremu seminara za edukaciju stručnjaka, koja sadrži najvažnije informacije potrebne za organizaciju i vođenje seminara. Temeljni tekst Vodiča za edukaciju stručnih djelatnika prate izjave udomljene djece, udomitelja, bioloških roditelja i stručnjaka. Te su izjave, u sklopu istraživanja provedenog za vrijeme trajanja međunarodnog projekta „Obuka eksperata, stručnih djelatnika i udomitelja o razvoju udomiteljstva u Republici Hrvatskoj“ (projekt čiji je glavni nositelj također bila Udruga za inicijative u socijalnoj politici, a proveden je u razdoblju od 2003. do 2009.), prikupljene, metodom fokus grupa.Na kraju ovog Vodiča priložen je i Upitnik za potencijalne udomitelje za djecu koji je nastao u sklopu istog međunarodnog projekta, prilagodbom Upitnika koji se u te svrhe koristi u Švedskoj. Sastavni dio Vodiča su i evaluacijski listići koji se primjenjuju nakon svakog seminara te nakon čitave edukacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PsihologijaPOVEZANOST RADA


Projekti:
130-1301683-1400 - Ličnost roditelja i roditeljstvo tijekom tranzicije djeteta u adolescenciju (Keresteš, Gordana, MZOS ) ( CroRIS)
194-1941558-1527 - Odrednice roditeljstva, obiteljski odnosi i psihosocijalna dobrobit djece (Raboteg-Šarić, Zora, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Filozofski fakultet, Zagreb,
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Keresteš, Gordana; Brajša-Žganec, Andreja
Udomiteljstvo: skrb o djeci izvan vlastite obitelji, Vodič za edukaciju stručnih djelatnika. Zagreb: Udruga za inicijative u socijalnoj politici, 2009 (prirucnik)
Keresteš, G. & Brajša-Žganec, A. (2009) Udomiteljstvo: skrb o djeci izvan vlastite obitelji, Vodič za edukaciju stručnih djelatnika. Zagreb, Udruga za inicijative u socijalnoj politici.
@book{book, author = {Kereste\v{s}, Gordana and Braj\v{s}a-\v{Z}ganec, Andreja}, year = {2009}, pages = {75}, keywords = {udomiteljstvo, udomiteljske obitelji, biolo\v{s}ke obitelji, stru\v{c}njaci}, isbn = {978-953-6917-10-5}, title = {Udomiteljstvo: skrb o djeci izvan vlastite obitelji, Vodi\v{c} za edukaciju stru\v{c}nih djelatnika}, keyword = {udomiteljstvo, udomiteljske obitelji, biolo\v{s}ke obitelji, stru\v{c}njaci}, publisher = {Udruga za inicijative u socijalnoj politici}, publisherplace = {Zagreb} }
@book{book, author = {Kereste\v{s}, Gordana and Braj\v{s}a-\v{Z}ganec, Andreja}, year = {2009}, pages = {75}, keywords = {foster care, foster family, biological family, professionals}, isbn = {978-953-6917-10-5}, title = {Foster Care: Care for children outside their own families}, keyword = {foster care, foster family, biological family, professionals}, publisher = {Udruga za inicijative u socijalnoj politici}, publisherplace = {Zagreb} }
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font