Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sivljenje površine čokolade (CROSBI ID 356579)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Ivanović, Luka Sivljenje površine čokolade / Babić, Jurislav (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2009

Podaci o odgovornosti

Ivanović, Luka

Babić, Jurislav

hrvatski

Sivljenje površine čokolade

Sivljenje površine čokolade predstavlja jedan od najvećih problema konditorske industrije. Sivljenje površine čokolade može se javiti kao posljedica migracije masti iz unutrašnjosti na površinu čokolade (tzv. masno sivljenje) što dovodi do gubitka sjaja površine ili kao posljedica stvaranja bijelog filma uslijed izdvajanja i kristalizacije šećera (tzv. šećerno sivljenje). Navedena pojava rezultat je složenog procesa koji se odvija u čokoladi tijekom stajanja proizvoda ili je posljedica lošeg vođenja tehnološkog procesa, korištenja neodgovarajućih sirovina te loših uvjeta skladištenja.

čokolada; cvjetanje masti

nije evidentirano

engleski

Whitish of chocolate surface

Whitish of chocolate surface represents one of the biggest problems in chocolate industry. This appearance could be result of lipid migration form inland to surface of chocolate (fatty lividness) that leads to lost of gloss on surface or as result of making white film due to extract and crystallization of sugar (sugar lividness). Stipulated appearance is result of complexed process that is developing in chocolate during storage of product or as result of misrule technologic process, using of improper raw materials and unsuitable conditions of storage.

chocolate; fat bloom

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

05.11.2009.

obranjeno

109:788795

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice