Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

MONITORING STANJA AGREGATA U REVITALIZACIJI HE DUBROVNIK (CROSBI ID 557186)

Prilog sa skupa u zborniku | ostalo | domaća recenzija

Meško, Boris ; Banović, Lidija ; Mišković, Mato MONITORING STANJA AGREGATA U REVITALIZACIJI HE DUBROVNIK // HRVATSKI OGRANAK MEĐUNARODNOG VIJEĆA ZA VELIKE ELEKTROENERGETSKE SUSTAVE – CIGRÉ 9. savjetovanje HRO CIGRÉ Cavtat, 8. - 12. studenoga 2009.. 2009. str. 1-8

Podaci o odgovornosti

Meško, Boris ; Banović, Lidija ; Mišković, Mato

hrvatski

MONITORING STANJA AGREGATA U REVITALIZACIJI HE DUBROVNIK

U radu je opisan sustav za trajni dijagnostiĉki monitoring stanja agregata HE Dubrovnik koji je u pogonu od 1998. godine. U proteklom razdoblju u nekoliko je navrata provedeno unaprijeĊivanje sustava nadogradnjama mjerne i raĉunalne opreme te programskih paketa uz sudjelovanje struĉnjaka elektrane. Opisane su funkcije sustava, postojeća mjerna, raĉunalna i informatiĉka konfiguracija, Dan je pregled nadogradnji sustava, dosadašnjih naĉina korištenja i iskustava steĉenih tijekom eksploatacije. Na temelju pogonskih iskustava, vaţećih tehniĉkih preporuka i suvremene tehniĉke prakse na energetskim objektima, a uzimajući u obzir stvarno stanje prilikom realizacije (na objektu i u okruţenju), odreĊene su projektne smjernice za revitalizirani sustav monitoringa stanja, te je definirana je struktura i parametri sustava. Konaĉni izbor komponenti sustava bit će proveden prema terminskom planu revitalizacije HE Dubrovnika, uvaţavajući dostignuti stupanj tehnološkog razvoja u tom trenutku. Specifiĉna rješenja već primijenjena u sustavu za trajni dijagnostiĉki monitoring stanja agregata u pogonu HE Dubrovnik ili rješenja za primjenu kojih je uoĉena potreba, uvaţena su kao projektni zadaci u revitaliziranom sustavu. Posebna pozornost u projektnim zahtjevima posvećena je integriranosti sustava u sve procesne i poslovne informatiĉke sustave u pogonu i realizaciji suĉelja meĊu sustavima.

monitoring stanja; dijagnostika; revitalizacija

nije evidentirano

engleski

CONDITION MONITORING IN REFURBISHMENT OF HPP DUBROVNIK

nije evidentirano

condition monitoring; diagnostics; refurbishment

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1-8.

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

HRVATSKI OGRANAK MEĐUNARODNOG VIJEĆA ZA VELIKE ELEKTROENERGETSKE SUSTAVE – CIGRÉ 9. savjetovanje HRO CIGRÉ Cavtat, 8. - 12. studenoga 2009.

Podaci o skupu

HRVATSKI OGRANAK MEĐUNARODNOG VIJEĆA ZA VELIKE ELEKTROENERGETSKE SUSTAVE – CIGRÉ 9. savjetovanje HRO CIGRÉ Cavtat, 8. - 12. studenoga 2009.

predavanje

08.11.2009-12.11.2009

Cavtat, Hrvatska

Povezanost rada

Elektrotehnika