Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Online baze podataka - što je to na mrežnim stranicama knjižničnog sustava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku? (CROSBI ID 557030)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Mokriš Marendić, Svjetlana ; Hasenay, Sanda Online baze podataka - što je to na mrežnim stranicama knjižničnog sustava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku?. 2009. str. 100-100

Podaci o odgovornosti

Mokriš Marendić, Svjetlana ; Hasenay, Sanda

hrvatski

Online baze podataka - što je to na mrežnim stranicama knjižničnog sustava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku?

U radu su istraženi postojeći modeli i načini informiranja i edukacije korisnika, studenata i znanstveno-nastavnog osoblja, o online bazama podataka dostupnim preko Centra za online baze podataka na mrežnim stranicama fakultetskih knjižnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te središnje sveučilišne knjižnice, Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Istraživanje je pokazalo da postojeći modeli i načini informiranja i edukacije nisu u potpunosti zadovoljili potrebe korisnika knjižnica. U radu je nadalje ukazano na neka od mogućih rješenja vezanih uz informiranje korisnika o mogućnostima pristupa bazama podataka te uz edukaciju korisnika, npr. individualnom edukacijom, organiziranjem tečajeva i seminara te izradbom informativnih i edukativnih letaka i priručnika, kako u papirnom, tako i u elektroničkom obliku. Također je poseban osvrt dan na izradu zajedničkog portala knjižnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

informiranje korisnika ; edukacija korisnika ; online baze podataka ; fakultetske knjižnice

nije evidentirano

engleski

Online data bases - web pages of libraries at University Josip Juraj Strossmayer Osijek

nije evidentirano

informing users ; educating users ; online databases ; faculty libraries

nije evidentirano

Podaci o prilogu

100-100.

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

11. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica.

poster

01.04.2009-04.04.2009

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti