Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza parkirališnih potreba za objekt Importanne Galleria u Zagrebu (CROSBI ID 764792)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Krasić, Davor ; Milojević, Dubravko ; Marković, Izidora ; Mikec, Mislav ; Erak, Damir Analiza parkirališnih potreba za objekt Importanne Galleria u Zagrebu // Institut za turizam, Zagreb. 2009.

Podaci o odgovornosti

Krasić, Davor ; Milojević, Dubravko ; Marković, Izidora ; Mikec, Mislav ; Erak, Damir

hrvatski

Analiza parkirališnih potreba za objekt Importanne Galleria u Zagrebu

U postupku utvrđivanja lokacijske i građevinske dozvole za objekt IMPORTANNE GALLERIA – IBLEROV TRG u Zagrebu, u dijelu vezanom za prometno priključenje objekta na gradsku prometnu mrežu kao i svakodnevno funkcioniranje objekta, nadležni gradski ured za promet utvrđuje mišljenje o projektnom prometnom rješenju, odnosno prometne uvjete sukladno važećoj odluci o generalnom urbanističkom planu. Kako su prema mišljenu investitora i upravitelja objekta postavljeni planski uvjeti za izgradnju parkirališnih mjesta u objektu izazvali neprimjereno dimenzioniranje garažnog prostora, pojavila se potreba preispitivanja primjenjenih kriterija. Nakon sagledavanja kompletne prometne situacije u zoni objekta Importanne Galleria, kao i problematike parkiranja u objektu, elaborat je dao argumentiranu podlogu za određeni tip politike parkiranja prilikom određivanja urbanističko - planerskih uvjeta izgradnje i eksploatacije poslovno - stambenih objekata u zoni najužeg središta Grada. Istraživanjem je napravljena analiza normativa za izračun parkirališno - garažnih mjesta u navedenom objektu ugostiteljsko – poslovno - stambene namjene, te je ponuđen prijedlog korekcije zadanih vrijednosti za izračun potrebnog broja parkirališno-garažnih mjesta u odnosu na veličine zadane Generalnim urbanističkim planom Grada Zagreba iz 1996. godine, koji je primijenjen kod izgradnje objekta Importanne Galleria. Sinteza razmatrane prometne problematike na ovom konkretnom slučaju predstavlja cjelovitu prezentaciju rezultata koji ukazuju da bi i u svim sličnim slučajevima bilo nužno provesti odgovarajuća istraživanja i elaboriranja, kako bi se izbjegle pogreške koje su proizvod primjene uprosječenih vrijednosti na objekte potpuno različitih funkcionalno – prometnih obilježja.

promet; parkiralište; Importanne Galleria; Zagreb

nije evidentirano

engleski

Analysis of parking needs for the Importanne Galleria in Zagreb

nije evidentirano

traffic; parking; Importanne Galleria; Zagreb

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport