Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stavovi i potrošnja posjetitelja kulturnih atrakcija i događanja u Hrvatskoj: TOMAS kulturni turizam 2008. (CROSBI ID 764787)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Tomljenović, Renata ; Marušić, Zrinka ; Čorak, Sanda ; Horak, Siniša ; Ivandić, Neven ; Mezak, Višnja ; Mikec, Mislav ; Sever, Ivan Stavovi i potrošnja posjetitelja kulturnih atrakcija i događanja u Hrvatskoj: TOMAS kulturni turizam 2008. // Institut za turizam, Zagreb. 2009.

Podaci o odgovornosti

Tomljenović, Renata ; Marušić, Zrinka ; Čorak, Sanda ; Horak, Siniša ; Ivandić, Neven ; Mezak, Višnja ; Mikec, Mislav ; Sever, Ivan

hrvatski

Stavovi i potrošnja posjetitelja kulturnih atrakcija i događanja u Hrvatskoj: TOMAS kulturni turizam 2008.

Cilj projekta je prikupiti podatke o obilježjima turističke potražnje i potrošnje posjetitelja kulturnih atrakcija i događanja kao podlogu za donošenje kvalitetnih odluka vezanih uz razvoj kulturno-turističkih proizvoda i njihovu promociju te definirati osnovu za kontinuirana istraživanja potražnje za proizvodima kulturnog turizma Hrvatske. Sadržaj istraživanja Stavovi i potrošnja posjetitelja kulturnih atrakcija i događanja u Hrvatskoj - TOMAS Kulturni turizam 2008. definiran je na osnovu pregleda domaće i inozemne literature i sadržaja TOMAS istraživanja turističke potražnje. Sadržaj istraživanja obuhvaća: socio-demografski profil kulturnih turista, motivaciju za posjet kulturnoj atrakciji i događanju, zadovoljstvo posjetom i tendencije posjete ostalim kulturno-turističkim atrakcijama i događanjima tijekom boravka, obilježja putovanja kulturnih turista i potrošnju na putovanju. Podaci za istraživanje prikupljali su se osobnim intervjuom s posjetiteljima kulturnih atrakcija i događanja. Uzorkom je obuhvaćeno ukupno 37 kulturnih atrakcija (16 kulturno-povijesnih znamenitosti, 9 muzeja i galerija te 12 događanja), ravnomjerno raspoređenih u priobalnim i kontinentalnim županijama. Za prikupljanje podataka korišten je strukturirani upitnik, tiskan na 11 jezika. Istraživanje se provodilo od srpnja do listopada 2008. godine. Ukupno je anketirano 2.450 ispitanika ; 1.699 ispitanika na kulturnim atrakcijama i 751 na događanjima ; 50 do 70 po atrakciji/događanju. Svi su rezultati istraživanja prikazani u istoimenom izvještaju. Prikazan je profil posjetitelja svih kulturnih atrakcija i događanja, profil posjetitelja prema vrstama atrakcija (kulturno-povijesne znamenitosti, muzeji i galerije, događanja) te, posebno, profil posjetitelja u kontinentalnim i obalnim županijama.

turizam; kulturne atrakcije i događanja; stavovi i potrošnja posjetitelja; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Attitudes and expenditure of visitors of cultural attractions and events in Croatia - TOMAS Cultural Tourism 2008

nije evidentirano

tourism; cultural attractions and events; attitudes and expenditure of visitors; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija