Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica (CROSBI ID 156615)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Berić, Branko ; Senčić, Đuro
hrvatski
Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica
Problem kvalitete svinjskih polovica u našoj zemlji vrlo je aktualan. Kvaliteta svinjskih polovica određena je nizom obilježja, koja se mjenjaju pod utjecajem brojnih genetskih i paragenetskih činilaca. Od genetskih činilaca u radu je opisan utjecaj pasmine, halotah- genotipa i spola, a od paragenetskih činilaca razmotren je utjecaj tjelesne mase, intenziteta porasta, temperature okoliša, te količine i sastava hrane. Pravilnim izborom genotipa i uvjeta proizvodnje, može se kvaliteta svinjskih polovica bitno popraviti.
Kvaliteta svinjskih polovica ; genetski i paragenetski činioci
nije evidentirano
engleski
Characteristics and quality factors of pork sides
nije evidentirano
Pork sides quality ; genetic and paragenetic factors
nije evidentirano
Podaci o izdanju
18/19
1992.
112-116
objavljeno
0352-1346