Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica (CROSBI ID 156615)

Prilog u časopisu | stručni rad

Berić, Branko ; Senčić, Đuro Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 18/19 (1992), 112-116

Podaci o odgovornosti

Berić, Branko ; Senčić, Đuro

hrvatski

Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica

Problem kvalitete svinjskih polovica u našoj zemlji vrlo je aktualan. Kvaliteta svinjskih polovica određena je nizom obilježja, koja se mjenjaju pod utjecajem brojnih genetskih i paragenetskih činilaca. Od genetskih činilaca u radu je opisan utjecaj pasmine, halotah- genotipa i spola, a od paragenetskih činilaca razmotren je utjecaj tjelesne mase, intenziteta porasta, temperature okoliša, te količine i sastava hrane. Pravilnim izborom genotipa i uvjeta proizvodnje, može se kvaliteta svinjskih polovica bitno popraviti.

Kvaliteta svinjskih polovica ; genetski i paragenetski činioci

nije evidentirano

engleski

Characteristics and quality factors of pork sides

nije evidentirano

Pork sides quality ; genetic and paragenetic factors

nije evidentirano

Podaci o izdanju

18/19

1992.

112-116

objavljeno

0352-1346

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)