Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mobbing (CROSBI ID 744096)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Koić, Elvira ; Komar, Zoran ; Vukušić, Herman ; Blažinčić, Boris Mobbing / Bodiroga Vukobrat Nada ; Frančišković, Tanja ; Pernar, Mirjana (ur.). Rijeka: Društvo psihologa Primorsko-goranske županije, 2006. 310..

Podaci o odgovornosti

Koić, Elvira ; Komar, Zoran ; Vukušić, Herman ; Blažinčić, Boris

Bodiroga Vukobrat Nada ; Frančišković, Tanja ; Pernar, Mirjana

hrvatski

Mobbing

U posljednjih desetak godina, stres na radnom mjestu postaje sve veći problem kako u europskim, tako i u svjetskim okvirima. Mobing, kao pojava psihičkog zlostavljanja zaposlenika, predstavlja jedan od najtežih oblika radnog stresa, a koji može ostaviti trajne posljedice po psihičko i tjelesno zdravlje pojedinca. Pitanje odgovarajuće nadoknade duševne boli uzrokovane mobingom usko je vezano za postupak kvalitetne dijagnostike i medicinsko-psihološkog vještačenja ovog fenomena. Također, s obzirom na svjetska iskustva, kod procjene nematerijalne štete uzrokovane mobingom važno je obratiti pažnju i na pitanje simulacije mobinga u cilju stjecanja sekundarne dobiti. Kroz ovo izlaganje autori su se osvrnuli na sve spomenute značajke mobinga i daju prijedloge inicijative za odgovarajuću pravnu regulativu.

vještačenje; mobing; vodič za procjenu

nije evidentirano

engleski

Mobbing

nije evidentirano

expertise; Mobbing; guide for assessing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rijeka: Društvo psihologa Primorsko-goranske županije

310

2006.

nije evidentirano

objavljeno

953-95619-0-6

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti