Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Praktikum Okoliš i higijena držanja životinja (CROSBI ID 744050)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Vučemilo, Marija ; Tofant, Alenka Praktikum Okoliš i higijena držanja životinja / Matešić, Krunoslav (ur.). Zagreb: Naklada Slap, 2009. 150..

Podaci o odgovornosti

Vučemilo, Marija ; Tofant, Alenka

Matešić, Krunoslav

hrvatski

Praktikum Okoliš i higijena držanja životinja

Ovaj sveučilišni udžbenik namijenjen je prvenstveno za studente preddiplomskog i diplomskog studija Veterinarskog fakulteta, za kolegije «Okoliš, vladanje i dobrobit životinja» te «Higijena i držanje životinja». U praktikumu su slijedom, prema nastavnom planu i programu opisani teoretski dio i upute za praktičnu izvedbu laboratorijske i terenske nastave. Prvi dio praktikuma odnosi se na poglavlja Higijena tla i Higijena vode koji se obrađuju na kolegiju «Okoliš, vladanje i dobrobit životinja». Drugio dio praktikuma opisuje izvedbu praktičnog dijela Mikroklime i poglavlje Sanitacija koji se obrađuju u kolegiju «Higijena i držanje životinja». Higijena tla obrađuje svojstva tla, uzimanje uzoraka za analizu, provedbu fizikalne i kemijske analize tla s opisom najvažnijih pokazatelja te praktični dio. U poglavlju Higijena vode opisano je uzimanje uzoraka vode, fizikalna, kemijska te mikrobiološka analiza vode i značenje vode za piće i napajanje u animalnoj higijeni. Slijedi praktični dio. Opisom najvažnijih pokazatelja mikroklime započinje važno poglavlje animalne higijene. Obrađeni su temperatura i vlaga zraka, brzina strujanja zraka, srednja temepratura zračenja, toplinski uvjeti u stajama, atmosferski tlak, vjetar, oborine, buka, Sunčevo zračenje te osvijetljenost. Slijedi sastav atmosferskog zraka s opisom plinovitih i korpuskularnih zračnih onečišćenja te praktični dio. Poglavlje Sanitacije obrađuje dezinfekciju s opisom kemijskih spojeva koji se koriste kao dezinficijensi, dezinsekciju s opisom štetnih kukaca u veterinarstvu, i deratizaciju s opisom štetnih glodavaca, te praktični dio.

animalna higijena; držanje životinja; okoliš; praktikum

nije evidentirano

engleski

Practicum Environment and animal housing hygiene

nije evidentirano

animal hygiene; animal housing; environement; practicum

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Naklada Slap

150

2009.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-191-393-5

Povezanost rada

Veterinarska medicina