Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Povezanost pokazatelja klaoničke kvalitete svinjskih polovica različitih genotipova (CROSBI ID 156459)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Senčić, Đuro ; Petričević, Antun ; Kralik, Gordana ; Jovanovac, Sonja Povezanost pokazatelja klaoničke kvalitete svinjskih polovica različitih genotipova // Stočarstvo, 50 (1996), 2; 83-93

Podaci o odgovornosti

Senčić, Đuro ; Petričević, Antun ; Kralik, Gordana ; Jovanovac, Sonja

hrvatski

Povezanost pokazatelja klaoničke kvalitete svinjskih polovica različitih genotipova

Između pojedinih pokazatelja kakvoće svinjskih polovica postoji jača ili slabija fenotipska povezanost. Od osnovnih pokazatelja kakvoće svinjskih polovica u najjačoj povezanosti s mesnatošću polovica kod svih analiziranih genotipova je omjer slanine i mesa u poprečnom presjeku leđa, te je ovo i najsigurniji pokazatelj mesnatosti svinjskih polovica. Udjeli mišićnog tkiva svih osnovnih dijelova polovica su u srednje jakoj do vrlo jakoj i statistički značajnoj povezanosti s udjelom mišićnog tkiva u polovicama kod svih analiziranih genotipova. Najjaču povezanost s udjelom mišićnog tkiva u polovicama kod velikog jorkšira ima udjel mišićnog tkiva buta (r=0, 90***), kod švedskog landrasa i linije 3 mišićno tkivo leđa (r= 0, 87***, odnosno r=0, 71***), a kod linije 1 mišićno tkivo vrata (r=0, 73***).

klaonička kvaliteta ; svinjske polovice ; genotip

nije evidentirano

engleski

Correlation among slaughtering quality of pig carcasses of different genotypes

nije evidentirano

slaughtering quality ; pig carcasses ; genotypes

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50 (2)

1996.

83-93

objavljeno

0351-0832

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)