Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 432555

Lucerna


Stjepanović, Mirko; Zimmer, Robert; Tucak, Marijana; Bukvić, Gordana; Popović, Svetislav; Štafa, Zvonimir;
Lucerna
Osijek: Poljoprivredni fakultet ; Poljoprivredni institut, 2009


Naslov
Lucerna
(Alfalfa)

Autori
Stjepanović, Mirko ; Zimmer, Robert ; Tucak, Marijana ; Bukvić, Gordana ; Popović, Svetislav ; Štafa, Zvonimir ;

Izdavač
Poljoprivredni fakultet ; Poljoprivredni institut

Grad
Osijek

Godina
2009

Stranica
289

ISBN
978-953-6331-69-7

Ključne riječi
Lucerna; biološka svojstva i oplemenjivanje; morfološka svojstva; ekološki uvjeti uspijevanja; agrotehnika; štetočinje i bolesti; način uporabe i spremanja; proizvodnja sjemena
(Alfalfa; biological properties and breeding; morphological characteristics; ecological conditions of growth; agrotechnics; pests and diseases; method of use and storage; production of seeds)

Sažetak
Knjiga (monografija) Lucerna sadrži sve ono što treba znati o ovoj kulturi. Knjiga se sastoji od 13 poglavlja (podrijetlo i rasprostranjenost, biološka svojstva i oplemenjivanje, morfološka svojstva, ekološki uvjeti uspijevanja, agrotehnika za proizvodnju krme, štetočinje i bolesti te njihovo suzbijanje, način uporabe i spremanja, proizvodnja sjemena, budućnost, kazalo pojmova i tumač izraza i kratica). Knjiga je prvenstveno kao udžbenik namjenjena studentima visokoškolskih ustanova, cijeloj akademskoj zajednici ali i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. U knjizi su dobro obrađena sva navedena poglavlja, korištena je domaća i svijetska dostupna literatura, a korištena su iskustva te vlastita istraživanja autora.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
073-0000000-3535 - Procjena oplemenjivačke vrijednosti germplazme lucerne (Medicago spp.) (Svetislav Popović, )
079-0730489-0272 - Selekcija crvene djeteline za poboljšanje nodulacije, prinosa i kakvoće (Gordana Bukvić, )

Ustanove
Poljoprivredni institut Osijek,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Agronomski fakultet, Zagreb