Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling (CROSBI ID 156285)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Jakobović, Snježana ; Jakobović, Mario ; Zima, Dinko
hrvatski
Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling
Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje 3 mjeseca nakon fermentacije. Vina dobivena maceracijom masulja od 3 sata senzorno su ocijenjena najbolje dok su vina dobivena maceracijom od 6 sati te standardnom tehnologijom bila slabije kakvoće. Po kemijskom sastavu vina dobivena maceracijom masulja nisu se međusobno razlikovala, dok su vina dobivena standardnim postupkom proizvodnje za bijela vina imala niži ukupni ekstrakt, pepeo, hlapivu kiselost i ukupne fenole.
rajnski rizling ; maceracija ; senzorna svojstva
nije evidentirano
engleski
Impact of grape pomace maceration on the quality of rhine riesling wine
nije evidentirano
rhine riesling ; maceration ; sensory properties
nije evidentirano