Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling (CROSBI ID 156285)

Prilog u časopisu | stručni rad

Jakobović, Snježana ; Jakobović, Mario ; Zima, Dinko Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling // Agronomski glasnik, 71 (2009), 1; 63-72

Podaci o odgovornosti

Jakobović, Snježana ; Jakobović, Mario ; Zima, Dinko

hrvatski

Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling

Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje 3 mjeseca nakon fermentacije. Vina dobivena maceracijom masulja od 3 sata senzorno su ocijenjena najbolje dok su vina dobivena maceracijom od 6 sati te standardnom tehnologijom bila slabije kakvoće. Po kemijskom sastavu vina dobivena maceracijom masulja nisu se međusobno razlikovala, dok su vina dobivena standardnim postupkom proizvodnje za bijela vina imala niži ukupni ekstrakt, pepeo, hlapivu kiselost i ukupne fenole.

rajnski rizling ; maceracija ; senzorna svojstva

nije evidentirano

engleski

Impact of grape pomace maceration on the quality of rhine riesling wine

nije evidentirano

rhine riesling ; maceration ; sensory properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

71 (1)

2009.

63-72

objavljeno

0002-1954

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija