Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Optimiranje izomerizacije lakog benzina 4 (CROSBI ID 764651)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Sertić-Bionda, Katica ; Gomzi, Zoran ; Adžamić, Tamara ; Mužic, Marko ; Marčec-Rahelić, Neda ; Adžamić, Zoran Optimiranje izomerizacije lakog benzina 4 // Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije. 2008.

Podaci o odgovornosti

Sertić-Bionda, Katica ; Gomzi, Zoran ; Adžamić, Tamara ; Mužic, Marko ; Marčec-Rahelić, Neda ; Adžamić, Zoran

hrvatski

Optimiranje izomerizacije lakog benzina 4

U ovom radu, u svrhu istraživanja procesa izomerizacije C5/C6 ugljikovodika, opisuju se mogućnosti modernizacije postojeće aparature Andreas Hoffer pomoću koje će se moći odrediti učinkovitost odabranih katalizatora na proces izomerizacije frakcije lakog benzina, u ovisnosti o procesnim parametrima i vrsti sirovine, na prinose i sastav produkata. S obzirom na procesne uvjete koji se ostvaruju u postrojenju Izomerizacija (RNR), svi eksperimenti moći će se u moderniziranoj aparaturi provesti u području rada koje obuhvaća navedene realne procesne uvjete postignute na postrojenju za izomerizaciju lakog benzina u Rafineriji nafte Rijeka.

Izomerizacija; katalizator; benzin

nije evidentirano

engleski

Optimization of light gasoline isomerization 4

nije evidentirano

Isomerization; catalyst; gasoline

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo