Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kronična venska insuficijencija - nove dijagnostičke i terapijske smjernice (CROSBI ID 744030)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Lipozenčić, Jasna ; Marinović Kulišić, Sandra Kronična venska insuficijencija - nove dijagnostičke i terapijske smjernice / Lipozenčić, Jasna ; Marinović Kulišić, Sandra (ur.). Zagreb: Medicinska naklada, 2009. 113..

Podaci o odgovornosti

Lipozenčić, Jasna ; Marinović Kulišić, Sandra

Lipozenčić, Jasna ; Marinović Kulišić, Sandra

hrvatski

Kronična venska insuficijencija - nove dijagnostičke i terapijske smjernice

U tečaju stalnog medicinskog usavršavanja liječnika, po prvi puta na inicijativu dermatovenerologa, detaljno se razrađuju nove dijagnostičke i terapijske smjernice za bolesnike s kroničnom venskom insuficijencijom. Dermatološka flebologija je područje dermatologije koje se primarno bavi razumijevanjem imunoloških mehanizama nastanka bolesti, a istodobno razvoj novih dijagnostičkih i terapijskih metoda koje omogućuju učinkovitije, brže i ekonomski opravdanije liječenje posljedica kronične venske insuficijencije. Polaznici će steći znanja o imunološkim i patofiziološkim čimbenicima značajnim u cijeljenju rane. Također će se po prvi puta upoznati s novim spoznajama o primjeni ultrazvučne dijagnostike i kompresivne terapije u dermatovenerologiji. Iznose se nove smjernice u liječenju kronične venske insuficijencije, posebice kritički osvrt na ulogu biookluzivnih obloga u lokalnom liječenju, kao i o potpornim metodama u liječenju (hiperbarična oksigenoterapija, negativni tlak, laser, ultrazvuk i polarizirano svjetlo). Cilj ovog tečaja je dati polaznicima pregled bitnih spoznaja koje su neophodne pri dijagnosticiranju i liječenju kožnih bolesti uzrokovanih poremećajem venske insuficijencije za dobrobit naših bolesnika. Na kraju tečaja provjerom znanja pismenim ispitom polaznici će dokazati poznavanje i ovladavanje novim smjernicama u suvremenoj dijagnostici i liječenju kronične venske insuficijencije. Tečaj je namijenjen ponajprije specijalistima i specijalizantima dermatovenerologije, angiolozima kirurzima, obiteljskim liječnicima, te drugim specijalistima koji se izravno bave tom problematikom.

Kronična venska insuficijencija; etiologija; patogeneza i klinička slika; venski ulkus; smjernice

nije evidentirano

engleski

Chronic venous insufficiency - new diagnostic and therapeutic guidelines

nije evidentirano

Chronice venous insufficiency; etiology; pathogenesis; clinical findings; ulcus cruris; guidelines

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

113

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti