Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica (CROSBI ID 474227)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Primorac, Ljiljana
hrvatski
Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica
Senzorska analiza je znanstvena disciplina koja kao mjerni instrument koristi ljudska osjetila (za vid, miris, okus, dodir i sluh) , te uz upotrebu egzaktnih, znanstvenih test metoda, daje rezultate koji su nezamjenjivi u prehrambenoj industriji. U ovom predavanju nakon definicije i pregleda organoleptičkih obilježja namirnica dan je i pregled metoda koje se koriste u senzorskoj analizi (diskriminativne metode, deskriptivne metode, bodovanje i testiranje potrošača).
senzorske analize
nije evidentirano
engleski
Sensory analysis in estimation of food quality
nije evidentirano
sensory analysis
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije
pozvano predavanje
03.07.2000-03.07.2000
Osijek, Hrvatska