Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PRIPRAVA JOGURTA OBOGAĆENOG PROTEINIMA SURUTKE (CROSBI ID 474219)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

DIKANOVIĆ-LUČAN, Željka ; PALIĆ, Angelina PRIPRAVA JOGURTA OBOGAĆENOG PROTEINIMA SURUTKE // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista . Zagreb, 1998. str. 74-x

Podaci o odgovornosti

DIKANOVIĆ-LUČAN, Željka ; PALIĆ, Angelina

hrvatski

PRIPRAVA JOGURTA OBOGAĆENOG PROTEINIMA SURUTKE

Jogurt je fermentirani mliječni napitak visoke hranjive vrijednosti koja se može povećati dodatkom koncentrata proteina surutke u mlijeku pri čemu se poboljšava konzistencija jogurta, smanjuje mogućnost izdvajanja surutke, a proširuje se i ponuda fermentiranih mliječnih napitaka. U okviru rada istraživani su novi proizvodi jogurta oplemenjeni s 2; 2.5; 3; 5; 10; 15 i 20 -posto proteina surutke (KPS_80). Ovako pripremljenim uzorcima određeni su fizikalno-kemijski parametri: pH i rH vrijednosti, provodnost, titracijska kiselost, količina otopljenog kisika, proteini i suha tvar. Tijekom fermentacije praćene su promjene pH i rH vrijednosti, provodnosti i količine otopljenog kisika. U gotovim proizvodima nakon skladištenja kroz 24 sata pri 4 oC provedena je i senzorska analiza koja je pokazala da su uzorci jogurta s manjom količinom KPS_80 (2; 2.5 i 3-posto) boljih karakteristika od onih u kojima je dodana veća količina KPS_80. Te uzorke karakterizira dobra aroma, glatka konzistencija bez bojave sinereze.

jogurt; proteini; surutka; rH; pH; otopljeni kisik; senzorska analiza; skladištenje

nije evidentirano

engleski

PREPARATION OF WHEY PROTEIN ENRICHED YOGHURT

nije evidentirano

yoghurt; protein; whey; rH; pH; dissolved oxygen content; sensoric evaluation; storage

nije evidentirano

Podaci o prilogu

74-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Zagreb:

Podaci o skupu

3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA

poster

10.06.1998-12.06.1998

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano