Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Čuvanje stolnog grožđa (CROSBI ID 355441)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Bikić, Tea Čuvanje stolnog grožđa / Fruk, Goran (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Bikić, Tea

Fruk, Goran

hrvatski

Čuvanje stolnog grožđa

Iako prilikom samog uzgoja nisu zabilježeni veći problemi, stolno grožđe je neklimakterijsko voće sa značajnim gubitcima kvalitete prilikom skladištenja i trgovine. Ti gubitci se uglavnom odnose na posmeđenje peteljke, gubitak težine i vode iz bobica, mekšanje bobica te gljivično propadanje za koje je najveći uzročnik Botrytis cinerea. Kako bi se usporio ili zaustavio napad Botrytisa, provedena su brojna istraživanja na stolnim sortama grožđa te su se na temelju rezultata utvrdile prednosti i mane pojedinih metoda i tehnologija. U ovom radu obrađene su neke od tih metoda kako bi se upoznali sa tehnologijama skladištenja stolnog grožđa.

Botrytis cinerea; transport; čuvanje; CA (kontrolirana atmosfera); MAP (modificirana atmosfera); ULO tretman; SO2

nije evidentirano

engleski

Table grape storage

nije evidentirano

Botrytis cinerea; transport; storage; CA; MAP; ULO; SO2

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16

21.09.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)