Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 425033

Prošek ruralni biser u turističkoj ponudi


Milat, Vinko; Deur, Marina; Gašparec-Skočić, Ljiljana.
Prošek ruralni biser u turističkoj ponudi // Zbornik radova: Prvi kongres ruralnog turizma, Perspektive razvoja ruralnog turizma s međunarodnim sudjelovanjem / Robert Baćac (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 2007. str. 664-667 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 425033 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prošek ruralni biser u turističkoj ponudi
(Prošek rural pearl in tourism offer)

Autori
Milat, Vinko ; Deur, Marina ; Gašparec-Skočić, Ljiljana.

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova: Prvi kongres ruralnog turizma, Perspektive razvoja ruralnog turizma s međunarodnim sudjelovanjem / Robert Baćac - Zagreb : Hrvatski farmer, 2007, 664-667

ISBN
953-212-273-7

Skup
Prvi kongres ruralnog turizma, Perspektive razvoja ruralnog turizma s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Hvar, Hrvatska, 17.-21. listopada

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
vrhunski prošek; desertno vino; autohtoni proizvod; ruralni turizam
(premium product "prošek"; special dessert wine; traditional product; rural tourism)

Sažetak
Prošek je jedan od najboljih vinskih proizvoda koji kao autohtoni hrvatski proizvod ima posebno vrijednost u turističkoj ponudi. Prošek proizveden tradicionalnom tehnologijom "sušenjem grožđa". Vrhunski prošek proizvodi se od autohtonih sorata (bijelih i crvenih) u regiji Primorska Hrvatska, ponajviše u dalmaciji i na otocima. U ogromnoj i otvorenoj svjetskoj tržnici vina, danas imamo mnoštvo znanih desertnih vina, a hrvatski prošek jedinstveno je desertno vino u svijetu. Mediteranski dio naše zemlje idealan je prostor za gajenje vinove loze i proizvodnju specijalnih desertnih vina. Prošek mora biti dio ponude svake značajnije vinarije ili obiteljskog podruma. Tu treba svakako maksimalno koristiti autohtone vinske sorte te tradicionalnu tehnologiju proizvodnje, gdje vino mora biti desertno vrhunsko i posebno punjeno.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju

Milat, Vinko; Deur, Marina; Gašparec-Skočić, Ljiljana.
Prošek ruralni biser u turističkoj ponudi // Zbornik radova: Prvi kongres ruralnog turizma, Perspektive razvoja ruralnog turizma s međunarodnim sudjelovanjem / Robert Baćac (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 2007. str. 664-667 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Milat, V., Deur, M. & Gašparec-Skočić, L. (2007) Prošek ruralni biser u turističkoj ponudi. U: Robert Baćac (ur.)Zbornik radova: Prvi kongres ruralnog turizma, Perspektive razvoja ruralnog turizma s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, year = {2007}, pages = {664-667}, keywords = {vrhunski pro\v{s}ek, desertno vino, autohtoni proizvod, ruralni turizam}, isbn = {953-212-273-7}, title = {Pro\v{s}ek ruralni biser u turisti\v{c}koj ponudi}, keyword = {vrhunski pro\v{s}ek, desertno vino, autohtoni proizvod, ruralni turizam}, publisher = {Hrvatski farmer}, publisherplace = {Hvar, Hrvatska} }
@article{article, year = {2007}, pages = {664-667}, keywords = {premium product "pro\v{s}ek", special dessert wine, traditional product, rural tourism}, isbn = {953-212-273-7}, title = {Pro\v{s}ek rural pearl in tourism offer}, keyword = {premium product "pro\v{s}ek", special dessert wine, traditional product, rural tourism}, publisher = {Hrvatski farmer}, publisherplace = {Hvar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font