Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 424860

Fizikalno-kemijska svojstva prošeka


Kubanović, Veronika.
Fizikalno-kemijska svojstva prošeka // Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske / Milat, Vinko. (ur.) (ur.).
Zagreb: Mavi d.o.o., 2007. str. 51-55


Naslov
Fizikalno-kemijska svojstva prošeka
(Physical-chemical characteristics of prošek)

Autori
Kubanović, Veronika.

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni

Knjiga
Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske

Urednik/ci
Milat, Vinko. (ur.)

Izdavač
Mavi d.o.o.

Grad
Zagreb

Godina
2007

Raspon stranica
51-55

ISBN
978-953-95968-0-2

Ključne riječi
alkohol, ekstrakt, šećeri, ukupna kiselost
(alcohol, extract, sugars, total acidity)

Sažetak
Analizirani su prošek, deklariran kao desertno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom proizvedenog od mješavine sorata bigdanuša i trbljan s područja Hvara, kao i prošec, deklarirani kao kvalitetni s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom proizvedeni od sorte plavac mali, bogdanuša, mješavine plavine i debita, i žlahtive s područja Korčule, Hvara, Šibenika, Drniša i Krka. Analizirani parametri bili su u suglasju sa zahtjevima kakvoće određene prema Zakonu o vinu i pratećim pravilnicima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Veronika Kubanović (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Kubanović, Veronika.
Fizikalno-kemijska svojstva prošeka // Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske / Milat, Vinko. (ur.) (ur.).
Zagreb: Mavi d.o.o., 2007. str. 51-55
Kubanović, V. (2007) Fizikalno-kemijska svojstva prošeka. U: Milat, V. (ur.) Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske. Zagreb, Mavi d.o.o., str. 51-55.
@inbook{inbook, author = {Kubanovi\'{c}, V.}, editor = {Milat, V.}, year = {2007}, pages = {51-55}, keywords = {alcohol, extract, sugars, total acidity}, isbn = {978-953-95968-0-2}, title = {Physical-chemical characteristics of pro\v{s}ek}, keyword = {alcohol, extract, sugars, total acidity}, publisher = {Mavi d.o.o.}, publisherplace = {Zagreb} }