Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 424157

Hrvatski predstavnici na otvorenom prvenstvu Republike Slovenije u vožnji jednoprega, dvoprega i četveroprega. Trijumf Vidačića i đakovačkih lipicanaca u Lipici.


Baban, Mirjana
Hrvatski predstavnici na otvorenom prvenstvu Republike Slovenije u vožnji jednoprega, dvoprega i četveroprega. Trijumf Vidačića i đakovačkih lipicanaca u Lipici. // Agroglas, 194 (2008), 40-41 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


Naslov
Hrvatski predstavnici na otvorenom prvenstvu Republike Slovenije u vožnji jednoprega, dvoprega i četveroprega. Trijumf Vidačića i đakovačkih lipicanaca u Lipici.
(Croatian representatives at the Open Championship of the Republic of Slovenia in the one-horse team, two-horse team and four-horse team driving. In Lipica the triumph of Vidačić and Lipizzan horses from Đakovo.)

Autori
Baban, Mirjana

Izvornik
Agroglas (1333-1728) 194 (2008); 40-41

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Zaprežni Sport; Prvenstvo Republike Slovenije; Vidačić
(Horse driving sport; horses; Championship of the Republic of Slovenia)

Sažetak
Ostvarila se i prognoza u naslovu sa duplerice Agroglasa o izvješću iz Lipice prije dvije godine novinara Marijana Vrkljana: „ Ove godine „ samo“ četvrto i peto mjesto, dogodine hrvatski dvoprezi osvajaju Lipicu“ . I nije se dogodilo odmah nagodinu, već za dvije godine. Nikola Vidačić iz KK Osijek ostvario je životni san – pobjednik je trodnevnog turnira u vožnji dvoprega u Lipici.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), BiotehnologijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
079-0790466-0601 - Analiza i genetsko unapređivanje sportskih pasmina konja u Hrvatskoj (Mirjana Baban, )

Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Autor s matičnim brojem:
Mirjana Baban, (171184)