Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 424127

Hrvatski prvak u vožnji dvoprega kvalificirao se na svjetsko prvenstvo u istoj disciplini: Nikola Vidačić uz bok svjetskih lidera.


Baban, Mirjana
Hrvatski prvak u vožnji dvoprega kvalificirao se na svjetsko prvenstvo u istoj disciplini: Nikola Vidačić uz bok svjetskih lidera. // Agroglas, 162 (2007), 40-41 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


Naslov
Hrvatski prvak u vožnji dvoprega kvalificirao se na svjetsko prvenstvo u istoj disciplini: Nikola Vidačić uz bok svjetskih lidera.
(Nikola Vidačić, a Croatian champion in two-horse driving qualified for the World Championship, side by side with the world’ s leading names)

Autori
Baban, Mirjana

Izvornik
Agroglas (1333-1728) 162 (2007); 40-41

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Svjetsko Prvenstvo; Zaprežni Sport; Vidačić
(World Championship; horses; horse driving sport)

Sažetak
Aktualni seniorski prvak države u vožnji dvoprega, ing. radiologije, Nikola Vidačić iz Podgorača, inače član Konjičkog kluba &laquo ; Osijek&raquo ; , kvalificirao se za Svjetsko prvenstvo u Warki, u Poljskoj. Ovo je bio 5. međunarodni turnir u 4 godine za Nikolu Vidačića. Mnogim našim vozačima to je nedosanjani san, jer je to izuzetan financijski izdatak, kojeg, na žalost, naši sportaši, zbog još uvijek nedovoljno razumijevanja za ovaj sport, najčešće moraju financirati sami. Međutim, to je još uvijek premali broj izlazaka na međunarodnu scenu, gdje dvopreg i sam vozač skupljaju iskustva na utakmicama u vožnji dresure, maratonskoj utakmici i vožnji između čunjeva. Hrvatski Konjički Savez pomogao je u financiranju natjecanja dvoprega u Zistendorfu, dok je turnir u Villachu morao isfinancirati sam Vidačić uz maksimalnu podršku svoje obitelji. Nadajmo se da će ovim izuzetnim rezultatom Vidačić osigurati sponzore koji će mu omogućiti da predstavi Hrvatsku u najboljem svjetlu na Svjetskom prvenstvu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), BiotehnologijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
079-0790466-0601 - Analiza i genetsko unapređivanje sportskih pasmina konja u Hrvatskoj (Mirjana Baban, )

Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Autor s matičnim brojem:
Mirjana Baban, (171184)