Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 424124

Pobjednici svih utakmica na 41. Đakovačkim vezovima su đakovčani. Konji i zaprege svladali sve zapreke.


Baban, Mirjana
Pobjednici svih utakmica na 41. Đakovačkim vezovima su đakovčani. Konji i zaprege svladali sve zapreke. // Agroglas, 161 (2007), 46-47 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


Naslov
Pobjednici svih utakmica na 41. Đakovačkim vezovima su đakovčani. Konji i zaprege svladali sve zapreke.
(Winners of all events at the 41st folklore festival “ Đakovački vezovi” are all inhabitants of Đakovo. Horses and the team completed all obstacles.)

Autori
Baban, Mirjana

Izvornik
Agroglas (1333-1728) 161 (2007); 46-47

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Đakovački Vezovi; Zaprege; Pobjednici
(Đakovački vezovi; carriage driving; winners)

Sažetak
Predsjednik RH, Stjepan Mesić bio je pokrovitelj ovogodišnjih - 41. Đakovačkih vezova, a supokrovitelj Hrvatski sabor. Sudjelovao je velik broj sudionika iz RH i svijeta (folklorne skupine, okićene svatovske zaprege i konjanici), oduševljavajući mnogobrojne goste. Posljednji dan manifestacije 41. Đakovačkih vezova, već je po tradiciji, u znaku konja i konjičkog sporta. U organizaciji Državne ergele lipicanaca Đakovo i Konjičkog kluba Đakovo na programu su bile dvije preponske utakmice i jedna u vožnji dvoprega. U prijepodnevnim satima održala se utakmica u dvije manše visine 1, 00 i 1, 10 m. Sudjelovalo je 16 jahača iz Konjičkih klubova iz Osijeka, Zagreba, Zaprešića i Đakova. Pobijedio je Đakovčanin Ivan Racić koji jaši za Konjički klub Zagreb na kobili Just do it (0 bodova, vrijeme 57, 06 s). Prvenstvo RH za seniore u vožnji dvoprega će se održati u Pleternici, od 03-05. kolovoza. Najljepša vijest dana, tijekom utakmice, stigla je iz Villacha iz Austrije gdje je svojim nastupom Nikola Vidačić iz Podgorača (član KK Osijek) prošao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, što je svima donijelo radost, jer će Hrvatsku predstaviti u rujnu u Poljskoj na Svjetskom prvenstvu u vožnji dvoprega. O ovom iznimnom rezultatu mozete pročitati u sljedećem broju Agroglasa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Drvna tehnologijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
079-0790466-0601 - Analiza i genetsko unapređivanje sportskih pasmina konja u Hrvatskoj (Mirjana Baban, )

Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Autor s matičnim brojem:
Mirjana Baban, (171184)