Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Strategija pravovremene i djelomične zamjene aktivnog ugljena iz jedinica za uklanjanje žive iz prirodnog plina (CROSBI ID 764403)

Druge vrste radova | ostalo

Špirić, Zdravko ; Vađunec, Josip Strategija pravovremene i djelomične zamjene aktivnog ugljena iz jedinica za uklanjanje žive iz prirodnog plina // Tehnička dokumentacija INA-Naftaplina. 2004.

Podaci o odgovornosti

Špirić, Zdravko ; Vađunec, Josip

hrvatski

Strategija pravovremene i djelomične zamjene aktivnog ugljena iz jedinica za uklanjanje žive iz prirodnog plina

Vrlo brojni, složeni i raznoliki tehnološki i ekološki izazovi zahtijevaju sustavan pristup i inovativna tehničko-tehnološka rješenja i to kako tijekom projektiranja, funkcionalnog ispitivanja, pokusne i redovite proizvodnje tako i tijekom nadzora i održavanja. U cilju smanjenja rizika i troškova, priređen je veliki broj korisnih tehničkih unaprjeđenja u vidu inovacija pri čemu je Strategija pravovremene i djelomične zamjene aktivnog ugljena iz jedinica za uklanjanje žive iz prirodnog plina samo jedan od primjera. Ovaj koncept temelji se na analizi, odabiru i definiranju ključnih kriterija koji se koriste pri izradi plana zamjene aktivnog ugljena iz procesne jedinice za uklanjanje žive iz prirodnog plina. Dakako da ove aktivnosti, uz naglasak na sigurnosti vođenja procesa, podrazumijevaju multidisciplinarni pristup i tijesnu suradnju sa ostalim sudionicima koji sudjeluju u provedbi i nadzoru procesa istraživanja, proizvodnje, sabiranja, obrade i otpreme prirodnog plina potrošačima. To zato jer je koncept pravovremene i djelomične zamjene aktivnog ugljena moguće primijeniti samo u uvjetima potpunog razumijevanja, uvažavanja i usklađivanja svih tehnoloških, ekoloških i ekonomskih zahtjeva.

živa; prirodni plin; pročišćavanje; aktivni ugjen

nije evidentirano

engleski

Strategy of timely and partially replacement of saturated activate carbon from the mercury removal unit to remove the mercury from the natural gas

nije evidentirano

mercury; natural gas purification; activated carbon

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Tehnička dokumentacija INA-Naftaplina

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo, Rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo