Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi (CROSBI ID 474028)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Peršić, Milena
hrvatski
Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi
Potreba uvođenja programa kvalitete u području prehrane i pružanja usluga prehrane temelji se na spoznaji da se radi o temeljnoj turističkoj usluzi, čiji sadržaj i način pružanja treba uskladiti s željama i potrebama njihovih korisnika, a po načelima poznatim kao "Total Quality Service". Troškovi kvalitete se javljaju kao instrument mjerenja i kontrole financijskih učinaka uvođenja programa "Total Quality Service"-a, stoga treba stvoriti uvjete za računovodstveno obuhvaćanje njihovih pojavnih oblika i zaračunavanje po segmentima i po jedinici usluge prehrane kao učinku.
troškovi kvalitete; Total Quality Service; usluge prehrane; informacije
nije evidentirano
engleski
Quality costs of food and beverage services in the tourism offer
nije evidentirano
quality costs; Total Quality Service; food and beverage service; tourism offer
nije evidentirano
Podaci o prilogu
19-28-x.
1999.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Economics and Ecology in Function of Tourism Development
Ivanović, Zoran ; Novacka, Ludmila
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci
Podaci o skupu
2nd International Scientific Conference Economics nd ecology in Function of Tourism Development
predavanje
19.11.1999-19.11.1999
Opatija, Hrvatska