Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 422294

Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide


Tija Mlinac
Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide 2009., diplomski rad, preddiplomski, Preddiplomski sveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, Split


Naslov
Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide
(Nutritional value of watermelon with emphasis on carotenoids)

Autori
Tija Mlinac

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Preddiplomski sveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda

Mjesto
Split

Datum
09.07.

Godina
2009

Stranica
20

Mentor
Batelja, Kristina

Ključne riječi
Antioksidansi; Citrullus lanatus; kvalitativna svojstva
(Antioxidants; Citrullus lanatus; qualitative characteristics)

Sažetak
Hranidbena vrijednost lubenice ima ulogu u prevenciji i liječenju niza bolesti zbog visokog sadržaja antioksidansa te bioaktivnih tvari. Zbog visoke nutritivne vrijednosti lubenica pripada skupini "funkcionalne hrane". S obzirom da se u današnjoj poljoprivrednoj proizvodnji stavlja naglasak na kakvoću proizvoda cilj rada bio je prikazati nutricionističku vrijednost lubenice te na koje se sve načine ona može regulirati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
091-0910468-0281 - Abiotički i biotički čimbenici stresa u sustavima uzgoja povrća na kršu (Smiljana Goreta Ban, )

Ustanove
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split