Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide (CROSBI ID 354903)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Tija Mlinac
Batelja, Kristina
hrvatski
Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide
Hranidbena vrijednost lubenice ima ulogu u prevenciji i liječenju niza bolesti zbog visokog sadržaja antioksidansa te bioaktivnih tvari. Zbog visoke nutritivne vrijednosti lubenica pripada skupini "funkcionalne hrane". S obzirom da se u današnjoj poljoprivrednoj proizvodnji stavlja naglasak na kakvoću proizvoda cilj rada bio je prikazati nutricionističku vrijednost lubenice te na koje se sve načine ona može regulirati.
antioksidansi; Citrullus lanatus; kvalitativna svojstva
nije evidentirano
engleski
Nutritional value of watermelon with emphasis on carotenoids
nije evidentirano
antioxidants; Citrullus lanatus; qualitative characteristics
nije evidentirano
Podaci o izdanju
20
09.07.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Splitu
Split