Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvasac Saccharomyces cerevisiae - što nakon sekvencije? (CROSBI ID 464048)

Prilog sa skupa u zborniku | ostalo

Zgaga, Zoran Kvasac Saccharomyces cerevisiae - što nakon sekvencije? // Zbornik sažetaka priopćenja Šestog kongresa biologa Hrvatske / Đuro Huber (ur.). Hrvatsko biološko društvo, 1997. str. 60-61-x

Podaci o odgovornosti

Zgaga, Zoran

hrvatski

Kvasac Saccharomyces cerevisiae - što nakon sekvencije?

Kvasac Saccharomyces cerevisiae je najvažniji industrijski mikroorganizam ali i modelni mikroorganizam u nizu temeljnih bioloških istraživanja. Mali, jednostanični eukariot, koristi se u istraživanjima kontrole ekspresije gena, strukture i organizacije kromosoma, kontrole staničnog ciklusa, mehanizama popravka oštećenja u DNA, homologne rekombinacije, mejotičke diobe... Genetičke manipulacije stanicama kvasca na najbolji način ujedinjuju prednosti klasične genetike i tehnologije rekombinantne DNA, a umjetni kromosomi kvasca (YAC) koriste se u analizi složenih genoma, uključujući i ljudski genom. Sekvencioniranje cjelokupnog kvašćevog genoma, koje je dovršeno prošle godine, simbolički označava metodološku i koncepcijsku prekretnicu u modernoj genetici. Koja je budućnost kvasca kao eksperimentalnog organizma u tim novim okolnostima?

Saccharomyces cerevisiae; genom; sekvencija DNA

nije evidentirano

engleski

The yeast Saccharomyces cerevisiae is sequenced - what next?

nije evidentirano

Saccharomyces cerevisiae; genome; DNA sequence

nije evidentirano

Podaci o prilogu

60-61-x.

1997.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka priopćenja Šestog kongresa biologa Hrvatske

Đuro Huber

Hrvatsko biološko društvo

Podaci o skupu

Šesti Kongres Biologa Hrvatske

pozvano predavanje

22.09.1997-26.09.1997

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija