Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dva glagoljska natpisa iz 11. st. u Konavlima i Župi dubrovačkoj : Znakovi velike starine hrvatskog jezika (CROSBI ID 154467)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje

Čunčić, Marica Dva glagoljska natpisa iz 11. st. u Konavlima i Župi dubrovačkoj : Znakovi velike starine hrvatskog jezika // Dubrovački vjesnik, 6. 2009 (2009), 1-1

Podaci o odgovornosti

Čunčić, Marica

hrvatski

Dva glagoljska natpisa iz 11. st. u Konavlima i Župi dubrovačkoj : Znakovi velike starine hrvatskog jezika

Dva glagoljska natpisa iz 11. st. pronađena su u Konavlima i Župi dubrovačkoj. Glagoljski natpis u Župi dubrovačkoj autorica je pročitala i odredila starost. Prvi dio Konavoskoga natpisa autorica čita drugačije od prijašnjih čitanja i opisuje taj novi sadržaj.

glagoljica; natpis; Konavle; Župa dubrovačka; 11. stoljeće

Ovo je skraćena elektronička verzija članka objavljenoga u tiskanome Dubrovačkom vjesniku 9. 6. 2009. Urednica elektroničkoga izdanja skratila ga je po vlastitome nahođenju. Bio je skoro mjesec dana najčitaniji članak u sekciji Kulture na toj mrežnoj stranici, a kasnije među ostalim najčitanijima.

engleski

Signs of antiquity of the Croatian language

nije evidentirano

glagolitic; inscription; Konavle; Župa dubrovačka; 11th century

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6. 2009

2009.

1-1

objavljeno

0012-690X

1333-9478

Povezanost rada

Filologija

Poveznice