Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima (CROSBI ID 354703)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Perčić, Marin
Šolić, Mladen
hrvatski
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima
Utjecaj temperature, saliniteta i početne koncentracije Escherichia coli u moru na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumulaciju E.coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) istraživan je u eksperimentalnim uvjetima. Rezultati su pokazali da su temperatura i početna koncentracija E. coli u moru značajno utjecale na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumuliranu količinu E.coli u školjkašima. Brzina koncentriranja E.coli u dagnjama bila je viša na temperaturi od 12oC, dok je maksimalna akumulirana količine E.coli u dagnjama bila veća kod temperature od 18oC. Viša početna koncentracija E.coli u moru imala je za rezultat veću brzinu koncentriranja, kao i veću maksimalnu koncentraciju E.coli u dagnjama.
Escherichia coli; dagnja; fekalni koliformi; brzina koncentriranja
nije evidentirano
engleski
The rate of concentration of bacteria Escherichia coli in mussels (Mytilus galloprovincialis) in experimental conditions
nije evidentirano
Escherichia coli; mussels; faecal coliforms; concentration rate
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
10.06.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora
Split