Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima (CROSBI ID 354703)

Ocjenski rad | diplomski rad

Perčić, Marin Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima / Šolić, Mladen (mentor); Split, Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora, . 2009

Podaci o odgovornosti

Perčić, Marin

Šolić, Mladen

hrvatski

Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima

Utjecaj temperature, saliniteta i početne koncentracije Escherichia coli u moru na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumulaciju E.coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) istraživan je u eksperimentalnim uvjetima. Rezultati su pokazali da su temperatura i početna koncentracija E. coli u moru značajno utjecale na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumuliranu količinu E.coli u školjkašima. Brzina koncentriranja E.coli u dagnjama bila je viša na temperaturi od 12oC, dok je maksimalna akumulirana količine E.coli u dagnjama bila veća kod temperature od 18oC. Viša početna koncentracija E.coli u moru imala je za rezultat veću brzinu koncentriranja, kao i veću maksimalnu koncentraciju E.coli u dagnjama.

Escherichia coli; dagnja; fekalni koliformi; brzina koncentriranja

nije evidentirano

engleski

The rate of concentration of bacteria Escherichia coli in mussels (Mytilus galloprovincialis) in experimental conditions

nije evidentirano

Escherichia coli; mussels; faecal coliforms; concentration rate

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

10.06.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora

Split

Povezanost rada

Biologija