Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Individualiziranim odgojno-obrazovnim programima do kompetencija učenika s teškoćama u uvjetima edukacijske integracije (CROSBI ID 764183)

Druge vrste radova | popularni rad

Stančić, Zrinjka ; Ivančić, Đurđica Individualiziranim odgojno-obrazovnim programima do kompetencija učenika s teškoćama u uvjetima edukacijske integracije // Zbornik radova 10.škole učitelja Hrvatske, Hrvatski obrazovni sustav u odnosu prema obrazovnoj politici europske unije, Europski referentni centar, Hrvatski pedagoško-književni zbor. 2008.

Podaci o odgovornosti

Stančić, Zrinjka ; Ivančić, Đurđica

hrvatski

Individualiziranim odgojno-obrazovnim programima do kompetencija učenika s teškoćama u uvjetima edukacijske integracije

Edukacijsko uključivanje sigurno je jedan od najvažnijih svjetskih izazova na prijelazu iz 20. u 21.stoljeće. Učenicima s posebnim obrazovnim potrebama (teškoćama) u cilju razvoja raznolikih kompetencija važan je individualan pristup i potpora u nastavi. Upravo individualiziranim odgojno-obrazovnim programima (IOOP) obuhvaćaju se sve komponente nastavnog procesa tako da se usklađuju znanja, vještine i umijeća učenika s planiranim dostižnim ciljevima i aktivnostima koje se mogu dodatno obogatiti prilagodbom zahtjeva i individualiziranim postupcima. Na takav način nastava u školama postaje osmišljena, čime se zadovoljavaju potrebe različitih učenika, i onih s teškoćama, i tipičnih vršnjaka čime se stvaraju osnovni preduvjeti za razvoj kompetencija svih učenika u uvjetima edukacijske integracije.

kompetencije; učenici s teškoćama; individualizirani odgojno-obrazovni programi

nije evidentirano

engleski

Individualized Education Programs and Competences of Pupils with Disabilities in Regular School

nije evidentirano

competences; pupils with disabilities; Individualized Education Program

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova 10.škole učitelja Hrvatske, Hrvatski obrazovni sustav u odnosu prema obrazovnoj politici europske unije, Europski referentni centar, Hrvatski pedagoško-književni zbor

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija