Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje udjela šećera u uzorcima meda HPLC metodom (CROSBI ID 354379)

Ocjenski rad | diplomski rad

Major, Nikola Određivanje udjela šećera u uzorcima meda HPLC metodom / Hruškar, Mirjana (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Major, Nikola

Hruškar, Mirjana

hrvatski

Određivanje udjela šećera u uzorcima meda HPLC metodom

Pri određivanju šećera u medu korištena je modificirana metoda tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti. Određivani su šećeri fruktoza, glukoza i saharoza u 16 vrsta monoflornog i poliflornog meda, s ukupno 137 uzoraka. U analiziranim uzorcima, srednje vrijednosti udjela fruktoze kretale su se od 34, 28 % do 41, 74 %, glukoze od 22, 96 % do 31, 30 % te saharoze od 2, 42 % do 5, 63 %. Omjer fruktoze i glukoze je varirao od 1, 36 do 1, 82. Svi analizirani uzorci zadovoljavaju zahtjevima Pravilnika o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda.

HPLC; med; šećeri

nije evidentirano

engleski

Determination of sugar content in honey samples by HPLC

nije evidentirano

HPLC; honey; sugars

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

11.07.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija