Tehnologija piva (CROSBI ID 743867)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Marić, Vladimir
Alegro, Antun
hrvatski
Tehnologija piva
"Tehnologija piva" je suvremena knjiga koja daje prikaz trenutnog stanja razvoja pivarstva u svijetu, a podjeljenja je u 12 poglavlja koja se sadržajem i redoslijedom nadopunjuju, a samostalno čine logične cjeline. U prvom poglavlju prikazan je kratki povijesni razvoj pivarstva, te podjela piva prema različitim kriterijima (npr. vrsti kvasca za vrenje, masenom udjelu ekstrakta u sladovini, glavnoj sirovini za proizvodnju sladovine itd.). U slijedećih sedam poglavlja (2-8) detaljno se obrazlaže proces proizvodnje piva donjeg vrenja od proizvodnje sladovine do otakanja piva u različite vrste ambalaže (npr. bačve, limenke, staklene, PET i aluminijske boce). Osim toga, u ovoj knjizi detaljno su opisani i procesi proizvodnje laganih, dijetalnih i bezalkoholnih piva (poglavlje 9), te britanskih i njemačkih piva gornjeg vrenja (poglavlje 10) kao i specifičnosti proizvodnje piva u malim pivovarama (poglavlje 11). Nadalje, svi aspekti proizvodnje piva su u ovoj knjizi obrađeni na jednostavan i lako razumljiv način što ovu knjigu čini lako prihvatljivom kao nastavno pomagalo. Razumjevanje teksta dodatno olakšavaju mnogobrojne slike i tablice s obrazloženjima.
pivo; proizvodnja piva gornjeg i donjeg vrenja; proizvodnja specifičnih vrsta piva; nadzor proizvodnje piva
nije evidentirano
engleski
Brewing technology
nije evidentirano
beer; production of ale and lager beer; production of specific beer types; control and monitoring of beer production
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu
270
2009.
nije evidentirano
objavljeno
978-953-7343-26-2