Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnologija piva (CROSBI ID 743867)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Marić, Vladimir Tehnologija piva / Alegro, Antun (ur.). Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2009. 270..

Podaci o odgovornosti

Marić, Vladimir

Alegro, Antun

hrvatski

Tehnologija piva

"Tehnologija piva" je suvremena knjiga koja daje prikaz trenutnog stanja razvoja pivarstva u svijetu, a podjeljenja je u 12 poglavlja koja se sadržajem i redoslijedom nadopunjuju, a samostalno čine logične cjeline. U prvom poglavlju prikazan je kratki povijesni razvoj pivarstva, te podjela piva prema različitim kriterijima (npr. vrsti kvasca za vrenje, masenom udjelu ekstrakta u sladovini, glavnoj sirovini za proizvodnju sladovine itd.). U slijedećih sedam poglavlja (2-8) detaljno se obrazlaže proces proizvodnje piva donjeg vrenja od proizvodnje sladovine do otakanja piva u različite vrste ambalaže (npr. bačve, limenke, staklene, PET i aluminijske boce). Osim toga, u ovoj knjizi detaljno su opisani i procesi proizvodnje laganih, dijetalnih i bezalkoholnih piva (poglavlje 9), te britanskih i njemačkih piva gornjeg vrenja (poglavlje 10) kao i specifičnosti proizvodnje piva u malim pivovarama (poglavlje 11). Nadalje, svi aspekti proizvodnje piva su u ovoj knjizi obrađeni na jednostavan i lako razumljiv način što ovu knjigu čini lako prihvatljivom kao nastavno pomagalo. Razumjevanje teksta dodatno olakšavaju mnogobrojne slike i tablice s obrazloženjima.

pivo; proizvodnja piva gornjeg i donjeg vrenja; proizvodnja specifičnih vrsta piva; nadzor proizvodnje piva

nije evidentirano

engleski

Brewing technology

nije evidentirano

beer; production of ale and lager beer; production of specific beer types; control and monitoring of beer production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Karlovac: Veleučilište u Karlovcu

270

2009.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7343-26-2

Povezanost rada

Biotehnologija