Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.) (CROSBI ID 354197)

Ocjenski rad | diplomski rad

Palčić, Iva Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.) / Martina Skendrović Babojelić (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Palčić, Iva

Martina Skendrović Babojelić

hrvatski

Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)

Istraživan je utjecaj topliskih predtretmana potapanjem plodova u toplu vodu na 48°C ( HWD 48) i 52°C (HWD 52), te kontrole (izostanak predtretmana) na kakvoću plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon 8 tjedana skladištenja na temperaturi od +1°C. Dobiveni rezultati upućuju da je kod plodova tretiranih toplom vodom došlo do manjeg gubitka na težini u odnosu na kontrolu, a utvrđen je signifikantan utjecaj predtretmana na kakvoću plodova. Boljim predtretmanom se pokazao HWD 48 čijom su se primjenom postigli najmanji gubici plodova na težini, a zadržala zadovoljavajuća kakvoća.

Citrus unshiu Marc.; toplinski predtretman; kalo; kvaliteta plodova

nije evidentirano

engleski

Effects of prestorage heat treatments on Satsuma mandarin fruits (Citrus unshiu M., cv. owari) quality after storage

nije evidentirano

Citrus unshiu Marc.; hot water dipping pre-treatment; fruit weight loss; mandarin fruit quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

12.05.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)