Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija (CROSBI ID 354095)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Novosel, Damir
Banović, Mara
hrvatski
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija
Unutar ovog rada opisan je dio procesa implementacije sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenog na Normi ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija. U radu je obrađen dio koji se odnosi na preduvjetne programe i HACCP načela. Cilj ovog rada biti će pokazati na primjeru proizvodnje voćne rakije viljamovke kako implementacija Norme ISO 22000:2005 osigurava proizvodnju sigurne hrane i ukazati na njezinu važnost za cijeli sustav upravljanja sigurnošću hrane. Rad je izrađen u obiteljskom obrtu „ MDM Perković” koji se između ostalog bavi i proizvodnjom voćnih rakija. Implementacija norme i interni audit provedeni su u suradnji s konzultantskom kućom a certifikacijski audit je provela akreditirana certifikacijska kuća. Pri certifikacijskom auditu auditori su uočili manje nesukladnosti i dali smjernice za poboljšanje sustava, koje bi se trebale provesti kroz godinu dana, odnosno do slijedećeg certifikacijskog audita.
HACCP; ISO 22000; sigurnost hrane; voćna rakija
Diplomand Novosel Damir nije na listi znanstvenika
engleski
Implementation of ISO 22000:2005 standard into fruit brandy production
nije evidentirano
food safety; fruit brandy; HACCP; ISO 22000
nije evidentirano
Podaci o izdanju
60
08.05.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb