Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija (CROSBI ID 354095)

Ocjenski rad | diplomski rad

Novosel, Damir Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija / Banović, Mara (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Novosel, Damir

Banović, Mara

hrvatski

Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija

Unutar ovog rada opisan je dio procesa implementacije sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenog na Normi ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija. U radu je obrađen dio koji se odnosi na preduvjetne programe i HACCP načela. Cilj ovog rada biti će pokazati na primjeru proizvodnje voćne rakije viljamovke kako implementacija Norme ISO 22000:2005 osigurava proizvodnju sigurne hrane i ukazati na njezinu važnost za cijeli sustav upravljanja sigurnošću hrane. Rad je izrađen u obiteljskom obrtu „ MDM Perković” koji se između ostalog bavi i proizvodnjom voćnih rakija. Implementacija norme i interni audit provedeni su u suradnji s konzultantskom kućom a certifikacijski audit je provela akreditirana certifikacijska kuća. Pri certifikacijskom auditu auditori su uočili manje nesukladnosti i dali smjernice za poboljšanje sustava, koje bi se trebale provesti kroz godinu dana, odnosno do slijedećeg certifikacijskog audita.

HACCP; ISO 22000; sigurnost hrane; voćna rakija

Diplomand Novosel Damir nije na listi znanstvenika

engleski

Implementation of ISO 22000:2005 standard into fruit brandy production

nije evidentirano

food safety; fruit brandy; HACCP; ISO 22000

nije evidentirano

Podaci o izdanju

60

08.05.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija