Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 409434

Fenotip umjerene prednosti rasta enterobakterija nad L. brevis L62 u mješovitim kulturama tijekom produljene stacionarne faze


Filipčić, Martina
Fenotip umjerene prednosti rasta enterobakterija nad L. brevis L62 u mješovitim kulturama tijekom produljene stacionarne faze 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Naslov
Fenotip umjerene prednosti rasta enterobakterija nad L. brevis L62 u mješovitim kulturama tijekom produljene stacionarne faze
(Moderate growth advantage phenotype of enterobacteria over L. brevis L62 in mixed cultures during prolong stationary phase)

Autori
Filipčić, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
05.10

Godina
2007

Stranica
54

Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna

Neposredni voditelj
Mrvčić, Jasna

Ključne riječi
GASP; E. coli; L. brevis

Sažetak
Brojni mikroorganizmi koji nas okružuju većinu svog života provedu u stanju gladovanja. Rast i preživljavanje bilo koje vrste određeni su prisustvom drugih mikroorganizama i ekološkom interakcijom stanica. Cilj ovog rada bio je analizirati miješane kulture bakterija L.brevis i E. coli odnosno Salmonella enterica serotip Typhimurium za vrijeme uzgoja tijekom produljene faze gladovanja na ugljiku s ciljem razmatranja njihove koegzistencije i fenomena GASP.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
058-0583444-3466 - Stresom izazvana raznolikost i evolucija mješovitih bakterijskih kultura (Višnja Bačun-Družina, )
058-0583444-3483 - Mineralima obogaćene funkcionalne starter kulture u prehrambenoj industriji (Vesna Stehlik-Tomas, )

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb