Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke (CROSBI ID 354027)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Klenkar, Jelena Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke / Babić, Jurislav (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2008

Podaci o odgovornosti

Klenkar, Jelena

Babić, Jurislav

hrvatski

Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke

Rezistentni škrob je frakcija škroba otporna na probavu u ljudskom organizmu. Dijeli se na četiri podgrupe: RS1, RS2, RS3 i RS4. Na njegovu formaciju utječu različiti faktori, kao što su svojstva škroba, interakcija škroba sa ostalim sastojcima hrane, te uvjeti čuvanja i procesiranja. Zbog svojstava sličnih vlaknima, rezistentni škrob ima važna funkcionalna svojstva u organizmu. Cilj ovog rada bio je odrediti probavljivost škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke primjenom enzimske metode AOAC 2002.02.

rezistentni škrob ; funkcionalna svojstva ; primjena RS

nije evidentirano

engleski

Digestibility determination of native corn, waxy corn and tapioca starches

Resistant starch is a fraction of starch resistant to digestion in the human organism due to its compact structure or unavailibility to enzymes. It is divided into four subgoups named: RS1, RS2, RS3 and RS4. Different factors influence formation of resistent starch in starchy material, such as properties of starch, starch interactions with other food ingredients, and conditions of storage and processing. Due to its properties which are similar fo fibers resistant starch has important physiological role in humans. The aim of this work was to determine digestibility of corn starch, waxy corn starch and tapioca starch using enzyme method AOAC 2002.02.

Resistant starch ; functional properties ; RS application

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

22.10.2008.

obranjeno

109:834864

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice