Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja tvrdih bombona (CROSBI ID 354024)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Dropulja, Ivana Proizvodnja tvrdih bombona / Babić, Jurislav (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2008

Podaci o odgovornosti

Dropulja, Ivana

Babić, Jurislav

hrvatski

Proizvodnja tvrdih bombona

Tvrdi bomboni su proizvodi koji se pripravljaju iz otopine šećera vrlo visoke koncentracije u koju se dodaju različite arome i boje. Osnovna sirovina za proizvodnju bombonskih proizvoda, a samim time i tvrdih bombona, su saharoza, škrobni sirupi i/ili invertni šećer. Osim šećernih sirovina koristite se arome, boje, prehrambene kiseline i dr. Bomboni se proizvode otapanjem šećera u vodi kako bi se pripravila šećerna otopina, koja se uparava dok se ne postigne određena koncentracija (bombonska masa). Bombonska masa se nakon priprave obrađuje različitim postupcima i uređajima uz dodatak aditiva. Na kraju se se primjenjuju određeni postupci obrade površine zbog trajnosti i zaštite istih te pakiranje i skladištenje gotovih proizvoda.

tvrdi bomboni; proizvodnja tvrdih bombona; saharoza; škrobni sirup; aditivi

nije evidentirano

engleski

Hard candy production

Hard candy is a confection made of a conctracted solution of sugar in water, to which a variety of flavorings and colorants are added. Basic raw materials for hard candy production are sucrose, starch syrups and/or invert sugar. In addition, aroma, food color and acids are also used. Candy is made by dissolving sugar in water to form a syrup, which is boiled until it reaches the desired concentration (candy mass). Candy mass is then treated in a different processes and equipment accompanied by addition of additives. At the end of process, candy mass is formed in single candies, which are packed and stored.

hard candies; hard candies production; sucrose; starch syrup; additives

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

02.10.2008.

obranjeno

109:304832

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice