Proizvodnja tvrdih bombona (CROSBI ID 354024)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Dropulja, Ivana
Babić, Jurislav
hrvatski
Proizvodnja tvrdih bombona
Tvrdi bomboni su proizvodi koji se pripravljaju iz otopine šećera vrlo visoke koncentracije u koju se dodaju različite arome i boje. Osnovna sirovina za proizvodnju bombonskih proizvoda, a samim time i tvrdih bombona, su saharoza, škrobni sirupi i/ili invertni šećer. Osim šećernih sirovina koristite se arome, boje, prehrambene kiseline i dr. Bomboni se proizvode otapanjem šećera u vodi kako bi se pripravila šećerna otopina, koja se uparava dok se ne postigne određena koncentracija (bombonska masa). Bombonska masa se nakon priprave obrađuje različitim postupcima i uređajima uz dodatak aditiva. Na kraju se se primjenjuju određeni postupci obrade površine zbog trajnosti i zaštite istih te pakiranje i skladištenje gotovih proizvoda.
tvrdi bomboni; proizvodnja tvrdih bombona; saharoza; škrobni sirup; aditivi
nije evidentirano
engleski
Hard candy production
Hard candy is a confection made of a conctracted solution of sugar in water, to which a variety of flavorings and colorants are added. Basic raw materials for hard candy production are sucrose, starch syrups and/or invert sugar. In addition, aroma, food color and acids are also used. Candy is made by dissolving sugar in water to form a syrup, which is boiled until it reaches the desired concentration (candy mass). Candy mass is then treated in a different processes and equipment accompanied by addition of additives. At the end of process, candy mass is formed in single candies, which are packed and stored.
hard candies; hard candies production; sucrose; starch syrup; additives
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
02.10.2008.
obranjeno
109:304832
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek