Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Preliminarna ocjena dugoročne energetske potražnje i strukture opskrbe zemalja jugoistočne Europe (CROSBI ID 763780)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Pešut, Damir Preliminarna ocjena dugoročne energetske potražnje i strukture opskrbe zemalja jugoistočne Europe // EIHP. 2008.

Podaci o odgovornosti

Pešut, Damir

hrvatski

Preliminarna ocjena dugoročne energetske potražnje i strukture opskrbe zemalja jugoistočne Europe

Energetsko planiranje u uvjetima otvaranja energetskih tržišta i potrebe smanjivanja emisije CO2, traži nove koncepte u odnosu na klasično planiranje jer energetsko planiranje na razini države više nije dovoljno. Radi analize mogućnosti proizvodnje i transporta energije potrebno je obuhvatiti barem prve susjede, odnosno one zemlje koje čine očekivani prostor utjecaja na proizvodnju, transport i trgovanje energijom u takvoj široj regiji. U ovom elaboratu analizirane su energetske potrebe šire regije. To nije samo jugoistok Europe, već su u analizu uključene i Italija, Slovenija, Austrija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Grčka, kao današnje članice EU, te Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija. Analiziran je moguć razvoj potreba električne energije, toplinske energije i motornih goriva. Poseban naglasak je stavljen na analizu dosega prirodnog plina u proizvodnji električne energije i pokrivanju toplinskih potreba.

energetska potražnja; opskrba

nije evidentirano

engleski

Preliminary assessment of the long term energy demand and supply structure of Southeast European countries

nije evidentirano

energy demand; energy supply

nije evidentirano

Podaci o izdanju

EIHP

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Temeljne tehničke znanosti