Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

SUSTAV POTICANJA PROIZVODNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE I KOGENERACIJE – ULOGA OPERATORA TRŽIŠTA – dodatak (CROSBI ID 763498)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Tot, Mario ; Majstrović, Goran ; Stupin, Karmen ; Šegon, Velimir ; Jurić, Željko ; SUSTAV POTICANJA PROIZVODNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE I KOGENERACIJE – ULOGA OPERATORA TRŽIŠTA – dodatak // Energetski institut Hrvoje Požar. 2008.

Podaci o odgovornosti

Tot, Mario ; Majstrović, Goran ; Stupin, Karmen ; Šegon, Velimir ; Jurić, Željko ;

hrvatski

SUSTAV POTICANJA PROIZVODNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE I KOGENERACIJE – ULOGA OPERATORA TRŽIŠTA – dodatak

Studija predstavlja dodatak prvobitnoj studiji o mogućnostima poticanja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije čija izrada je započela tijekom 2005. godine. S obzirom da su u međuvremenu usvojeni potrebni podzakonski akti koji se odnose na ovu problematiku, javila se potreba za promjenom opsega i sadržaja prvobitne studije. Podzakonski akti detaljno definiraju pojedine procedure, ali još uvijek postoje određene nejasnoće u primjeni koje je potrebno otkloniti, pojasniti i procedure po mogućnosti pojednostaviti. U tom smislu, u ovoj studiji daje pregled iskustava određenih zemalja u preuzimanju električne energije od proizvođača koji koriste obnovljive izvore energije (povlašteni proizvođači), zatim se analiziraju obveze operatora tržišta u sustavu preuzimanja električne energije od povlaštenih proizvođača, definiraju se moguće prepreke u provedbi sustava poticanja, analizira se procedura priključka na elektroenergetski sustav i mogućnost fizičkih osoba da prodaju električnu energiju operatoru tržišta i analiziraju se moguća rješenja raspodjele električne energije otkupljenje od povlaštenih proizvođača na opskrbljivače.

poticaji; obnovljivi izvori energije; kogeneracija; tržište; električna energija

nije evidentirano

engleski

System of Incentives for Electricity Production from Renewables and Cogeneration – Role of Market Operator - Annex

nije evidentirano

incentives; renewable energy sources; cogeneration; market; electricity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut Hrvoje Požar

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika