Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Valorizacija elektrana – kandidata za izgradnju na području jugoistočne Europe (CROSBI ID 763497)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Keko, Hrvoje ; Brajković, Jurica ; Tot, Mario ; Valorizacija elektrana – kandidata za izgradnju na području jugoistočne Europe // Energetski institut Hrvoje Požar. 2008.

Podaci o odgovornosti

Keko, Hrvoje ; Brajković, Jurica ; Tot, Mario ;

hrvatski

Valorizacija elektrana – kandidata za izgradnju na području jugoistočne Europe

Studija obrađuje problematiku očekivanog razvoja potrošnje električne energije u Hrvatskoj i na području država jugoistočne Europe. Studija razmatra općenito stanje ravnoteže između ponude i potražnje električne energije u regiji i obrađuje elektrane – kandidate za izgradnju u BiH, Crnoj Gori i na teritoriju UNMIK odnosno Kosovu. Za svaki projekt navedene su dostupne informacije o trenutnom stanju projekta i očekivanoj dinamici razvoja projekta, kao i posebnosti svakog od projekata. Studija za potrebe valorizacije projekata uključuje metodologiju ocjenjivanja. Metoda ocjenjivanja svakom projektu elektrane kandidata pridružuje ocjene sastavljene od više relevantnih faktora. Ovisno o preferencijama investitora i željenoj poslovnoj politici, te se ocjene mogu pretočiti u jedinstvenu ocjenu svakog od projekata. Studija predlaže i struktura baze podataka, kao središnje mjesto za održavanje i ažuriranje podataka o projektima.

hidroelektrane; kandidati; termoelektrane; valorizacija; jugoistočna europa

nije evidentirano

engleski

Valorisation of Candidate Power Plants in South-Eastern Europe

nije evidentirano

valorization; candidate power plants; south-eastern Europe

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut Hrvoje Požar

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika