Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Molekularna osnova fukcionalnosti proteina sirutke (CROSBI ID 151333)

Prilog u časopisu | stručni rad

Herceg, Zoran ; Režek, Anet ; Rimac Brnčić, Suzana Molekularna osnova fukcionalnosti proteina sirutke // Mljekarstvo, 58 (2008), 2; 181-193

Podaci o odgovornosti

Herceg, Zoran ; Režek, Anet ; Rimac Brnčić, Suzana

hrvatski

Molekularna osnova fukcionalnosti proteina sirutke

Proteini sirutke čine 18 - 20 % ukupnih proteina mlijeka. Njihova nutritivna vrijednost, uz raznolika fizikalno-kemijska i funkcionalna svojstva, čine proteine sirutke široko primjenjivima u prehrambenoj industriji. Povećani zahtjevi potrošača za ukusnijim, zdravijim, prikladnijim i prirodnijim prehrambenim proizvodima omogućili su mliječnoj industriji priliku za razvijanje i opskrbu prehrambenih proizvoda dodacima sirutkinih proteina kako bi im se povećala funkcionalna i nutritivna svojstva. Razvoj tih dodataka uvelike je ovisio i o prepoznavanju važnosti razumijevanja molekularne osnove funkcionalnosti proteina od strane prehrambenih znanstvenika. Stoga je cilj ovog rada bio na jednom mjestu izložiti osnove funkcionalnosti sirutkinih proteina kao važnog dodatka prehrambenim proizvodima.

proteini sirutke ; molekularna osnova funkcionalnosti

nije evidentirano

engleski

Molecular basis of whey protein funcionality

nije evidentirano

whey protein ; molecular basis of protein functionality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58 (2)

2008.

181-193

objavljeno

0026-704X

1846-4025

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice
Indeksiranost