Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 401175

Statistika - priručnik


Marković, Suzana; Raspor, Sanja
Statistika - priručnik / Rudić, Dušan (ur.).
Rijeka: Veleučilište u Rijeci, 2008


Naslov
Statistika - priručnik
(Statistics)

Autori
Marković, Suzana ; Raspor, Sanja

Izdavač
Veleučilište u Rijeci

Grad
Rijeka

Godina
2008

Stranica
132

ISBN
978-953-6911-34-9

Ključne riječi
Statistika; grafičko prikazivanje podataka; relativni brojevi; numerički niz; srednje vrijednosti; mjere disperzije; mjere asimetrije; mjere zaobljenosti; vjerojatnost; kombinatorika; teorijske distribucije; metoda uzorka; korelacijska i regresijska analiza; analiza vremenskih nizova
(Statistics; statistical presentation; measures of location; measures of variability; probability; combinatorics; probability distributions; sampling metohods; correlation and regression analysis; time series analysis)

Sažetak
Udžbenik je namijenjen studentima Veleučilišta u Rijeci, kao i svim drugim zainteresiranim korisnicima koji se u svom radu susreću s korištenjem osnovnih statističkih metoda. Primarni cilj udžbenika je ovladavanje teorijskim spoznajama iz cjelina koje se izučavaju na predmetu, osposobljavanje studenata za provođenje istraživačkih zadaća na terenu, analiziranje prikupljenih podataka, tumačenje i prezentiranje izračunatih statističkih pokazatelja. Udžbenik se sastoji od trinaest poglavlja. Na početku svakog poglavlja nalazi se teorijski pregled osnovnih pojmova, zatim slijede primjeri i zadaci za vježbu s rješenjima. U prilogu se nalazi i pregled statističkih tablica, te pregled formula, s ciljem lakšeg razumijevanja gradiva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Veleučilište u Rijeci