Ugljikohidrati niskog glikemičkog indeksa (CROSBI ID 353403)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Gradinjan, Maja
Čačić Kenjerić, Daniela
hrvatski
Ugljikohidrati niskog glikemičkog indeksa
Glikemički indeks je mjera koja označava brzinu i intenzitet povišenja razine glukoze u krvi nakon konzumiranja određene hrane. Novost u odabiru hrane za dijabetičare donijelo je otkriće glikemijskog indeksa. Danas se preporuke za prehranu dijabetičara, profesionalnih sportaša ali i svih ostalih koji žele regulirati svoju tjelesnu masu temelje na mudrom odabiru namirnica prema osnovnim principima pravilne prehrane (uravnoteženost, raznolikost, umjerenost), vodeći računa o konzumiranju namirnica prema glikemičkom indeksu.
glikemijski indeks (GI); glukoza; ugljikohidrati; uravnotežena prehrana
nije evidentirano
engleski
Carbohydrates with low glicemic index
Glycemic index is a measure that indicates the speed and intensity levels of increment in blood glucose after consumption of certain foods. Discovery of the glycemic index was a milestone in selecting foods for diabetics. Today, the nutrition recommendations for diabetics, professional athletes but also all others who want to regulate their body mass are based on the wise choice of foods according to the basic principles of proper nutrition (balance, variety, moderation), taking into account the consuming foods according to the glycemic index.
glycemic index (GI); glucose; carbohydrate; balanced nutrition
nije evidentirano
Podaci o izdanju
16
06.11.2008.
obranjeno
109:460212
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek